2010’un Rövanşında Kazanan Uruguay

ANA SAYFAHABERLER → 2010’un Rövanşında Kazanan Uruguay

2010’un Rövanşında Kazanan Uruguay

2010’un Rövanşında Kazanan Uruguay

2022 Dünya Kupası öncesi grup kuraları çekildiğinde Uruguay ve Gana’nın aynı grupta yer alması futbolseverlerin aklına 2010 Dünya Kupası’ndaki Uruguay-Gana çeyrek finalini getirmişti. O gün eliyle Gana’nın atacağı gole engel olan Luis Suarez, bugün yine sahadaydı.

Bu akşam da sonuç değişmedi. Ancak Uruguay, karşılaşmayı 2-0 kazanmasına rağmen grupta aynı puana ve aynı averaja sahip Güney Kore'nin attığı gol sayısı kendilerinden fazla olduğu için üçüncü sırada kaldı.

Gana ise 3 puanda kalarak grup sonuncusu oldu.

Alonso, Portekiz Maçındaki Penaltı Kararından Yakındı

Uruguay Teknik Direktörü Diego Alonso, maç sonunda verdiği röportajda FIFA’nın kendilerine Portekiz maçında aleyhlerine çalınan penaltı konusunda geribildirim verdiğini açıkladı.

Alonso, "Averajlar aynı. Bunu bir bahane olarak söylemiyorum ama FIFA yetkilileri, bize Portekiz maçında rakibinin 2.golündeki penaltı kararının yanlış olduğunu söyledi." dedi.

Kudus Kaçan Penaltının Maçı Değiştirdiğini Düşünüyor

Ganalı futbolcu Mohammed Kudus, turnuvaya veda ettikleri karşılaşmanın ardından açıklamalar yaptı.

Penaltının maçı değiştirdiğini ifade eden Kudus, "Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Burada bugün oynamış olmaktan memnunduk kendimizi göstermek istedik. Penaltıyı kaçırmış olmamız maçı değiştiren şey değildi. Oyunun kendi ritmi vardı ve göstermiş olduğumuz performans sonucu belirledi." ifadelerini kullandı.  

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta Gana adına Andre Ayew, çok büyük bir fırsattan yararlanamadı. 21.dakikada penaltı vuruşunda topun başına geçen Ayew, 2010’da Gyan’ın yaptığı gibi penaltıyı kaçırdı.

Uruguay’da ise karşılaşmada takımının attığı iki golü de kaydeden Giorian de Arrascaeta, öne çıkan isim oldu.

Bir diğer dikkat çeken Uruguaylı ise kaleci Serigo Rochet oldu. Rochet, penaltıyı kurtarmasının yanı sıra son anlarda yaptığı önemli kurtarışlarla takımının gol için yüklenmesine olanak sağladı.