Abdullah Avcı: "Fenerbahçe Maçıyla Seriye Başlamak İstiyoruz"

ANA SAYFAHABERLER → Abdullah Avcı: "Fenerbahçe Maçıyla Seriye Başlamak İstiyoruz"

Abdullah Avcı: "Fenerbahçe Maçıyla Seriye Başlamak İstiyoruz"

Abdullah Avcı:

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, hazırlık kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Abdullah Avcı, takımın gidişatı, sakat oyuncuların durumu ve ara transfer dönemi gibi konularda kamuoyuna bilgi verdi.

“Hazırlık Maçları Bize Olumlu İzlenim Veriyor”

Lige verilen Dünya Kupası arasından faydalanmak isteyen ve hazırlık maçlarının olumlu sinyaller verdiğini belirten Abdullah Avcı, “Oyunculardan nasıl daha fazla verim alırız diye düşünüyoruz. Hazırlık maçları bize olumlu izlenim veriyor. Doğru cevaplar alıyoruz. En büyük hedeflerimizden biri bireysel performansları arttırmak." diyerek oyuncularından beklentilerini dile getirdi.

Hazırlık kampı kapsamında geçtiğimiz cumartesi günü Hull City karşısına çıkan ve sahadan 1-1’lik skorla ayrılan Bordo mavililer, yarın ise Premier League ekiplerinden Crystal Palace karşısına çıkacak.

Bu maç hakkında da düşüncelerini belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Hull City ve Crystal Palace maçı arasında fark var. Palace, Premier League'de mücadele eden bir takım. Hull City'ye baskıyı iyi yaptık ama yarınki maçın kalitesi daha büyük. Biz yarın üst düzey takımlarda baskıyı nasıl yapacağımıza bakacağız. İyi bir test olacak." diyerek Crystal Palace maçının zor bir mücadele olacağının altını çizdi.

“Fırsat Transferi Varsa Değerlendirilebilir”

Ara transfer dönemi için çalışmalarının sürdüğünü belirten tecrübeli çalıştırıcı, fırsat transferi kovaladıklarını ve aceleci davranmadıklarını söyledi:

"Fırsat transferi varsa değerlendirilebilir. Transfer konusunda çalışıyoruz. Ama olmazsa da ille de bu olsun diye bir şartımız yok. Transfer konusunu zamana bırakıp hareket ediyoruz."

“Bu Sezon Çok Zor Olacak”

Abdullah Avcı, bu sezonun geçen sezon gibi rahat olmayacağını ve birçok takımın şampiyonluk yarışının içerisinde olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Şampiyonluğa aday takımların kaliteli kadrolara sahip olduğunu belirten Avcı, Trabzonspor’un eski şampiyonlara göre şu an daha iyi durumda olduğunu söylerken, “Bu sezon çok zor olacak. Diğer şampiyonluk adayları çok güçlü kadrolar kurdu. Ama biz her zaman şampiyonluk yarışı içinde olacağız." diyerek şampiyonluk yarışında pes etmeyeceklerini belirtti.

“Yarış Daima Devam Edecek”

Dünya Kupası arasınının ardından ligde kendi evinde Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor, ligde son 5 maçından sadece bir galibiyet çıkarabildi.

Bu performansıyla Spor Toto Süper Lig'de lider Fenerbahçe’nin 6 puan gerisinde bulunan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, basın toplantısında bu maçın önemine de değindi.

Abdullah Avcı, "Fenerbahçe maçıyla bir çıkış yakalarsak hem zihinsel olarak hem de şehir psikolojisi olarak iyi bir yola girebiliriz. Fenerbahçe maçında kazanan takım tabii ki moral kazanacak ancak ligin daha 3'te 1'i oynandı. Kırılma yaşanacak bir dönem değil, yarış daima devam edecek." diyerek ligin daha başı olduğunu vurguladı.

“Visca ve Peres Şampiyon Takımın Değerli İki Oyuncusuydu”

Geçen sezon şampiyonluk yaşayan ekibin önemli oyuncularının sakatlık sorunu yaşadığını söyleyen Avcı, bu oyuncuların eksikliğinin hissedildiğini söyledi. Tedavi süreçleri devam eden oyuncuları haklında konuşurken Abdullah Avcı, "Bruno Peres ve Edin Visca şampiyon olan takımın değerli iki oyuncusuydu. Arkalı önlü oynayan hem teknik hem de oyun akıllarıyla bize çok katkı sağladılar. Onları yavaş yavaş fiziksel olarak hazırlayıp sahaya süreceğiz. Visca'dan daha erken faydalanacağız." diyerek Edin Visca’nın sahalara daha ekren dönebileceğinin sinyalini verdi.

“Genç Oyunculara Yatırım Yapmamız Gerekiyor”

Basın toplantısında, genç oyuncuların gelişiminden memnun olduğunu belirten 59 yaşındaki teknik direktör, altyapıya daha çok yatırım yapılması gerektiğini söyledi. U-19 oyuncusu Arif’in gelişiminden memnun olduğunu belirten Avcı, "Arif U-19'un vazgeçilmez oyuncusuydu. Bizim de taktiklerimize doğru cevaplar verdiği için bugün bizimle beraber. Umarım daha iyi olur. Genç oyunculara da yatırım yapmamız gerekiyor." dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü son olarak, kadro kalitesinden memnun olduğunu ifade ederek sözlerini noktaladı:

"Geçmişte başardık, yine başarabiliriz. Oyuncu grubu sürekli değişiyor ve bu bireysel bir oyun değil. Daha başarılı olabilmek için tespitlerimiz var. Kadromuz şu an iyi ama daha da iyi olmak istiyoruz."