Ahmet Ağaoğlu Yönetimi İbra Edildi​​​​​​​

ANA SAYFAHABERLER → Ahmet Ağaoğlu Yönetimi İbra Edildi​​​​​​​

Ahmet Ağaoğlu Yönetimi İbra Edildi​​​​​​​

Ahmet Ağaoğlu Yönetimi İbra Edildi​​​​​​​

Tranzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübünün 79.Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda mali ve idari açıdan ibra edildi. Yönetim ve genel kurul üyelerinin katılığı toplantıda kulübün borcu 2 milyar 383 milyon 299 bin 681 TL olarak açıklandı.

“Trabzonspor’un Borcu Diğer Kulüplere Göre 5’de 1 Oranında”

Borçlar hakkında gelen eleştirilere cevap veren Ahmet Ağaoğlu, kulübün yayın gelirlerinden zarar ettiğini ancak buna rağmen borcun iyi seviyelerde olduğunu söyledi.

“İlk ihalesi 500 milyon dolardı. Bugün gelinen noktada ise 115 milyon dolar. Bütün bunlara rağmen borcu 2 milyar 383 milyon TL’lerde tutabildik. Diğer kulüplerin borçlarına baktığımız zaman Trabzonspor’un borcu 5’de 1 oranında”

“Türk Futbolu Adına Yüz Karası”

Türk takımlarının UEFA’dan aldıkları men cezalarına değinen Başkan Ağaoğlu, "UEFA'nın sitesinde 2014 yılında bazı Türk takımlarının neden 2 yıl men cezası aldıkları konusunda farklı bir ifade ile karşılaşacaksınız. Türk futbolu adına yüz karasıdır.” diyerek o dönemde ceza alan Fenerbahçe ve Beşiktaş’a atıfta bulundu.

“Hedefimiz Maaş Bütçesini 30 Milyon Euro’ya Düşürmek”

Ahmet Ağaoğlu, kış transfer döneminde transfer olup olmayacağı hakkında,  "Ocak ayındaki transfer döneminde bir sirkülasyon olursa belki transfer olabilir.” diye konuşurken, ilk hedeflerinin maaş bütçesini 10 milyon euro daha düşürmek olduğunu vurguladı:

“Şu anki hedefimiz 40 milyon € olan maaş bütçesini, ocak ayında 30 milyon € seviyesine indirmek olacak."

“Türk Futbol Tarihinde İlk”

Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor’un Türk futbolunda şampiyon olup Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılamayan ilk kulüp olduğunu söylerken, “Türk futbol tarihinde ilk defa lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için eleme oynamak zorunda kaldı. 'Neden ilk 32 takım arasına girmedik?' diye eleştiriyorlar. Avrupa Kupaları başladığı zaman Trabzonspor’un UEFA sıralaması 156’ydı." dedi ve Türkiye’nin puan olarak çok aşağıda olduğunu vurguladı.

Trabzonspor sezon başında Şampiyonlar Ligi playoff turunda Kopenhag ile karşılaşmış ve Danimarka ekibine elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam etmişti.

“146 Maç 280 Puan”

Son olarak 4 yıllık görev süreleri boyunca Trabzonspor'un rakiplerinden daha çok puan topladığını söyleyen Başkan Ağaoğlu, başarılı olduklarının altını çizdi:

“4 yıllık görev süremizde 146 maç yaptık. 78 galibiyet, 46 beraberlik ve 22 mağlubiyet aldık ve 280 puan topladık. Rakiplerimiz Beşiktaş 270, Galatasaray 261 ve Fenerbahçe 254 puan topladı. Bu sürede ise Süper Lig şampiyonluğu, 2 Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası elde ettik.”