Ahmet Ağaoğlu: "Yurt Dışından Hakem Alınıp Verilemez Mi?"

ANA SAYFAHABERLER → Ahmet Ağaoğlu: "Yurt Dışından Hakem Alınıp Verilemez Mi?"

Ahmet Ağaoğlu: "Yurt Dışından Hakem Alınıp Verilemez Mi?"

Ahmet Ağaoğlu:

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında korsan yayın ve yabancı hakem konusu ele alındı. Yapılan toplantıya, Hull City kulubü sahibi Acun Ilıcalı da katıldı.

"Korsan Yayın İzleme Oranı %85"

Ahmet Ağaoğlu, korsan yayınlara en kısa sürede çözüm bulunmasını isterken, korsan yayınların kulüplere verdiği maddi zarardan bahsetti. Ağaoğlu, “Yaptığımız araştırmalara göre korsan yayının Türkiye’de izlenme oranı %85. Yani bir maç yayınlandığı zaman bunu sadece 100 lira üzerinden hesaplayacak olursak sadece 15 lirası kulüplere gidiyor.” dedi.

Avrupa liglerinde korsan yayın izlenme oranının oldukça düşük olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, “Özellikle İngiltere’de, Almanya’da, Hollanda'da, Belçika'da korsan yayın diye bir şey söz konusu bile değil. Belki %3 belki %5. Bununla alakalı çok ciddi tedbirlerin ve önlemlerin alınması konusunda zaten 2-3 senedir yürüttüğümüz çalışma var.” şeklinde konuştu.

"Yabancı Futbolcu Alınıyor Da Hakem Alınamaz Mı?"

Maçlarda yabancı hakemlerin yer alabileceğini desteklediğini söyleyen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Futbolcu ve antrenör yetiştiriyorsunuz ama hakem yetiştiremiyorsanız sorun bizde. Futbol global. Yurt dışından oyuncu, hoca alıp veriyorsunuz. Hakem alıp, hakem verilemez mi?” diyerek konu ile ilgili düşüncelerini ifade etti.

Yabancı hakem uygulaması yapan ülkelerde de problemler çıkabileceğini ancak Türkiye’nin bu kategoriye girmemesi gerektiğini ifade eden Ahmet Ağaoğlu,“Hakem alıp veren ülkelere baktığınız zaman bu konuda genellikle çok ciddi sıkıntılar yaşayan ülkeler de olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin de bu kategoride olmasını diğer ülkelerle aynı kategoride değerlendirilmesini ben pek içime sindiremiyorum. Eğitim sistemini gözden geçirmemiz lazım.” dedi.

"Şampiyonlukta Rakiplerimiz Kadar Söz Sahibiyiz"

Başkan Ağaoğlu Konuşmasının son kısmında hem Süper Lig hem de Trabzsonspor ile ilgili değerlendirmede bulundu:

“Daha liglerin 14. haftası oynanırken Dünya Kupası nedeniyle verilen 45 günlük aranın takımlar ve oyuncular üzerinde nasıl bir etki yaratacağını, sonra göreceğiz. Şu anda verimli bir kamp dönemi geçirdiğimize inanıyorum.”

Ahmet Ağaoğlu ayrıca, Trabzonspor’un şampiyonluk yarışı içinde iddialı bir takım olduğunu belirterek, “Zirve ile aramızda fazla bir puan farkının olmaması, Trabzonspor’u yarışın içerisinde gösteriyor. Şampiyonlukta en az diğer rakiplerimiz kadar söz sahibiyiz.” ifadeleriyle açıklamalarına son verdi.