Ahmet Nur Çebi: “Hedefim Şampiyonlar Ligi'nde Kupa Almak”

ANA SAYFAHABERLER → Ahmet Nur Çebi: “Hedefim Şampiyonlar Ligi'nde Kupa Almak”

Ahmet Nur Çebi: “Hedefim Şampiyonlar Ligi'nde Kupa Almak”

Ahmet Nur Çebi: “Hedefim Şampiyonlar Ligi'nde Kupa Almak”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, lige verilen Dünya Kupası arasında TRT Spor’a konuk oldu. Siyah beyazlı kulüpte sezon başından itibaren yaşananlara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ahmet Nur Çebi, merak edilen birçok soruyu yanıtladı.

İşte Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarından öne çıkan bölümler…

“Abdullah Avcı’ya Sonuna Kadar Destek Oldum”

Beşiktaş’ta başkanlık yaptığı süre boyunca Abdullah Avcı, Sergen Yalçın, Önder Karaveli ve Valerien Ismael gibi teknik direktörlerle çalışan Ahmet Nur Çebi, tüm bu isimlere gereken desteği verdiğini söyledi:

"Ben bütün hocalara ve çalışan herkese desteğim. Abdullah Avcı'ya da sonuna kadar destek oldum. Sergen Yalçın ve Önder Karaveli'ye de. Valerien Ismael de benim hocamdı ve yanında olmam, destek olmam gerekiyordu. Valerien Ismael'e sabredilseydi daha farklı şeyler olabilirdi. Medyada çok yargılandı. Hatayspor maçından sonra 'Zarar vermek istemiyorum' dedi."

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden diğer takımların teknik direktörlerinin medyada Beşiktaş’ta görev yapan isimler kadar eleştirilmediğini söyleyen Çebi, “Başka takımların hocasına yapılmayan eziyetler, hocamıza yapıldı." ifadelerini kullandı.

"Medya Valerian Ismael’e çok hırçın davrandı. Bunu anlayamadım." diyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, sosyal medyada birtakım hesapların bilinçli olarak kulübü yıpratmaya çalıştığından bahsetti.

“Sergen Yalçın’ı Getirmeye Kimse Cesaret Edemedi”

Beşiktaş’ta teknik direktör Abdullah Avcı ile yolların ayrıldığı dönemde kimsenin Sergen Yalçın’ı göreve getirmeye cesaret edemediğin belirten Başkan Çebi, “Kimse Sergen Yalçın’ı getirmeye cesaret edemezken, ben getirdim. Hiç tereddüt etmedim." diyerek o dönemki kararlılığının altını çizdi.

Kulübün mali durumu hakkında da bilgi veren Beşiktaş Başkanı, oyuncuların ödemelerinin gecikmesi halinde “küstüklerini” söyledi. Beşiktaş’ın şu anda hiçbir personeline borcunun olmadığını hatırlatan Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş’ın şu anda hiçbir çalışanına ve oyuncusuna borcu yok. Bugün ayın 1’i, hepsi ödenmiştir." sözleriyle durumdan duyduğu memnuniyeti belirtti.

“Yabancı Sınırıyla İlgili Tavrımız Net”

Bu sezon başında Fenerbahçe’ye transfer olan eski futbolcuları Michy Batshuayi hakkında, “Batshuayi'nin şansı Fenerbahçe'de yaver gidiyor, keşke bizde gitseydi." şeklinde konuşan Başkan Ahmet Nur Çebi, yabancı sınırıyla ilgili fikirlerini de ifade etti.

Ahmet Nur Çebi, TFF’nin uyguladığı yabancı sınırı hakkında şöyle konuştu:

"Yabancı sınırı nedeniyle 1 yabancı almamız için 1 yabancıyı göndermemiz gerekiyor. Matematiksel olarak böyle bir zorluk var."

"Yabancı sayısı ile ilgili tavrım net. Bırakın alabilelim, gerekirse TFF ceza kessin, bunu bir fona koysunlar, yerli oynatanlar alsın dedik. Kabul görmedi. 9+2 yapalım dedik, kabul görmedi. Bu sınır bize pahalıya patladı."

"Bu yapılan olay, Türk futbolcusunun rekabet etme isteğini azaltmıştır. Bu saatten sonra bunu çevirmeye çalışırlarsa ben karşı çıkarım. Hatta 6+5 yapsınlar artık. İroni yapmıyorum. Ben bir bedel ödedim. 1 olan bedeli 2 yaptılar."

“Hakemden Şikayet Etmeyen Kulüp Yok”

Spor Toto Süper Lig’de sıklıkla gündeme gelen hakem konusuna da değinen Ahmet Nur Çebi, "Hakemden şikayet etmeyen kulüp yok. Benim dememle bunu yaptıklarını sanmıyorum, bazı hakemlerin görevlerine son verildi. Bir karar alınmış, hayırlı uğurlu olsun dedik. Bir süre sonra aşırı bir baskı, bu hakemler görevlerine geri geldi. Lig bitseydi, ondan sonra sonlandırılsaydı dendi. Parkta biri çocuk dövüyor, bekleyecek misin? Yanlış bir şey varsa müdahale edilmesi gerekiyor. Birçoğu geriye geldiler." diye konuştu.

Derbiler için yabancı hakem getirilmesi önerisinde bulunan Ahmet Nur Çebi, Süper Lig maçlarında genç hakemlerin de desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Kulüpler arasında menfaat çatışması olduğundan da bahseden Beşiktaş Başkanı, geçtiğimiz dönemde iddia edildiği üzere TFF Başkanı olmak gibi bir düşüncesinin olmadığını da belirtti.

Şampiyonlar Ligi Hedefi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlı kulüple ilgili hedeflerini anlatırken Şampiyonlar Ligi'ni işaret etti:

""Benim hedefim, amacım Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ve orada kupa almak. Allah nasip eder, etmez. Pandemide 4 kupa aldım. Şampiyonlar Ligi kupası hedefim." diye konuşan Başkan Çebi, teknik direktör Şenol Güneş ile bu hedefe ulaşabileceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Şenol Güneş'in 4 transfer talep ettiğini belirten Çebi, "Hoca 4 iyi olur diyor (gülerek). 2'yle sınırlasak sonra 1'e ikna etsek güzel olur." dedi.

Transferde adı sıkça gündeme gelen Hakim Ziyech ve Talisca ile ilgili de konuşan Beşiktaş Başkanı, iki oyuncu için de bir çalışmalarının olmadığını belirtti.

"Aboubakar İyi Niyetli Değil Dedi"

Ahmet Nur Çebi, açıklamalarının ilerleyen bölümlerinde geçtiğimiz sezonlarda Beşiktaş forması giyen Vincent Aboubakar hakkında da konuştu:

"Aboubakar dönemini kapattık, gitti. Ben onunla çok iyi bir kontrat yapmıştım. Sakatlandı, oynamadı.  O dönemki hocamız da oyuncunun iyi niyetli olmadığını söyledi. Hoca böyle söyledikten sonra oyuncu ağzıyla kuş tutsa oynatamazsınız. Sergen Hoca'nın görüşleri benimkinden önce gelir. Aboubakar şu anda da gündemimizde yok. Biz Weghorst ve Muleka ile yürüyeceğiz."

Süper Lig yarışıyla ilgili düşüncelerini söyleyerek takımının iddiasını da ortaya koyan Başkan Çebi, geleceğe dair umutlu mesajlar verdi ve taraftarlarını stadyuma davet ederek sözlerini noktaladı:

"Liderle 6-7 puan fark var. Antalya maçını oynayıp kazansaydık 25 puanımız olurdu. Zirveye daha yakın olabilirdik. Daha ligde hiçbir şey belli değil. Geriden gelip şampiyonluğu alırız." Taraftarlarımız stadyuma gelip destek versinler. Bu futbolcular onları mutlu etmek istiyor. Onlara kızıp bağırdığında aşağıya çekersin. Taraftarlar inansın."