Ahmet Nur Çebi: "Karşılık İstemek En Doğal Hakkım"

ANA SAYFAHABERLER → Ahmet Nur Çebi: "Karşılık İstemek En Doğal Hakkım"

Ahmet Nur Çebi: "Karşılık İstemek En Doğal Hakkım"

Ahmet Nur Çebi:

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Süper Lig’de Dünya Kupası arası devam ederken takımının çalışmaları ve gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Çebi, geçtiğimiz günlerde VavaCars Fatih Karagümrük ile sözleşmesini karşılıklı fesheden Caner Erkin’in transferinden, Burak Yılmaz’ın “yerli-yabancı oyuncu” konusundaki açıklamalarına kadar birçok farklı konuda görüşlerini bildirdi.

“Caner Erkin’i Çok Severim”

Kariyerinde 2016-2020 arasında Beşiktaş formasını giyen Caner Erkin’in olası transferi hakkında konuşan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Caner Erkin'i çok severim, hırsını beğenirim. Gerçekten çok severim, o da bunu biliyor. Buna bakacağız. Caner için ne yok diyebilirim ne var diyebilirim. Ama bugün yok." diyerek 34 yaşındaki milli oyuncunun gündemlerinde olmadığını vurguladı.

“8+3 Rekabet Ruhunu Törpülemiştir”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, son günlerde gündeme sıkça gelen yabancı kuralıyla ilgili de görüşlerini aktardı.

TFF’nin hali hazırda uyguladığı 8+3 kuralının Süper Lig’deki rekabete olumsuz anlamda etki ettiğini savunan Ahmet Nur Çebi, geçtiğimiz günlerde ifade ettiği görüşlerini bir kez daha tekrarladı. Beşiktaş Başkanı Çebi, TFF’nin olası bir karar değişikliğinde kendi kulübüne tazminat ödemesi gerektiğini savundu:

"8+3 kararı rekabet ruhunu törpülemiştir. Ancak içinde bulunduğum konum gereği bu karar değişirse ve yabancı sayısı arttırılırsa zararımın tazminini istemek zorundayım."

“Futbolcularımız Ayaklarının Hakkıyla Formayı Alsın”

Süper Lig’de uygulanan mevcut yabancı sınırlamasının yerli futbolcuların gelişimini engellediğini ve Türk kulüplerinin Avrupa’da rekabet edebilmesini zorlaştırdığını ifade eden Başkan Çebi, "Avrupa kulüpleriyle yarışmayı arzu edeceksiniz ama futbolcunuzun Avrupalı bir futbolcu ile yarışmasına engel bir karar alacaksınız. Futbolcularımız bırakın bir kural ile değil, ayaklarının hakkı ile forma alsın." diye konuştu.

Yabancı kuralıyla ilgili açıklamalarda bulunan Beşiktaşlı eski futbolcu Burak Yılmaz’ın görüşlerini hakkında da konuşan Çebi, “"Burak Yılmaz'ın sözleri çok acımasız olmuş. Oyuncularımıza 'Çıkın rekabet edin.' mesajı verilmesi lazım. Türk futbolcularının hiç kimseden eksiği yoktur. Burak'ın 'Türkler forma bulamaz.' sözlerini doğru bulmuyorum." sözlerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Burak Yılmaz, yabancı kuralının Türk futbolcuların gelişimi için yararlı olduğunu belirtmiş ve bu sınırlamayı desteklediğini ifade etmişti.

“İnşallah Hollanda ve Fas Final Oynar”

Katar’da devam eden FIFA Dünya Kupası hakkında da görüşlerini aktaran Ahmet Nur Çebi, Beşiktaşlı oyuncular Roman Saiss (Fas) ve Wout Weghorst’un (Hollanda) başarılı olmasını istediğini söyledi.

İki oyuncudan birinin şampiyon olmasının kendisini mutlu edeceğini belirten Başkan Çebi, Dünya Kupası finali hakkında da bir dilekte bulundu:

"Tercihim Saiss ya da Weghorst'un olduğu takımın kupayı kaldırması. Ben ikisini de tutuyorum. Benim için en zor an ikisinin de final oynadığı an olur. İnşallah finali Hollanda ve Fas oynar."

“Fedakarlıklar Sadece Maddi Anlamda Olmaz”

Açıklamalarında Beşiktaş’ta son günlerde artan muhalefete de değinen Ahmet Nur Çebi, fedakarlık vurgusu yaptı.

Fedakarlığın yalnızca maddi anlamda olmadığını savunan Ahmet Nur Çebi, "Fedakarlıklar sadece maddi anlamda olmaz. Manevi anlamda da fedakarlık yapmak gerekir. Bir şeylerden hoşlanmasanız dahi ona cevap vermemek bir fedakarlıktır. İçiniz kan ağlasa bile susmayı becerebilmek, sessiz kalabilmek bir fedakarlıktır. Bu sessizliğimizin nedeni Beşiktaş camiasının kaosa girmemesi, marka değerinin zarar görmemesi adına. Beşiktaş camiası, akıllıdır, zekidir, tecrübelidir, bilgedir. Konuşmaların değerlendirmesini kendileri yapacaktır. Beşiktaş'ın marka değerine zarar vermemek adına gerekirse susmayı, içime atmayı becerebilmeliyim." sözleriyle mesajını iletti.

“Genç Taraftarlar Kötü Emellerle Kullanılıyor”

Belirli bir kesimin Beşiktaş taraftarlarını kendi amaçları için kullandığını ifade eden Beşiktaş Başkanı, camiaya verdiği mesajlara “birlik – beraberlik” isteğini hatırlatarak devam etti. Başkan Çebi, "Belirli hareketlerle, konuşmalarla, çok genç taraftar kardeşlerimizi kötü emmelleri için kullanarak bir yere varamayacaklarını herkesin bilmesini istiyorum. Bu senenin birlik ve beraberlik yılı olmasını rica ettim ama kimin arkadan ne yaptığını çok iyi biliyorum. Hiçbir Beşiktaşlıya başkan ve yönetimini taraftar üzerinden düşürmeye çalışmasını doğru bulmuyorum. Yapılanların farkındayım. Yapmayın, burası Beşiktaş. Kaosa gerek yok. Görev geldiği zaman herkes bunu üstlenmesini bilecek bir camiadır." ifadelerini kullandı.

“Beklentim Çok Fazla”

Beşiktaş’ın bu sezonki durumuyla ve hedefleriyle ilgili de konuşan Ahmet Nur Çebi, teknik direktör Şenol Güneş’ten büyük beklentileri olduğunu belirterek, "Valerien de kendine göre bir değerdi. Şenol hocam şu anda benim hocamdır ve yola devam edeceğiz. Benim beklentilerim, isteklerim ve arzularım çok fazla. Ben gereğini yapıyorum, çalışıyorum, kulübün 1 lirasına zarar gelmemesi ve arkadaşlarım maaşlarını alsın diye enerji harcıyorum. Bunun karşılığını almak istemem benim en doğal hakkım. Hocalarımın, futbolcularımın ve ekibimin bunun karşılığını verecek kapasitede olduğunu çok iyi biliyorum." sözleriyle isteklerini dile getirdi.