Ahmet Nur Çebi: "Şenol Güneş'ten Çok İyi Faydalanacağız"

ANA SAYFAHABERLER → Ahmet Nur Çebi: "Şenol Güneş'ten Çok İyi Faydalanacağız"

Ahmet Nur Çebi: "Şenol Güneş'ten Çok İyi Faydalanacağız"

Ahmet Nur Çebi:

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’ın 2022 yılı 3.Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

Özellikle mali konuların öne çıkarıldığı toplantıda Başkan Ahmet Nur Çebi hem mali hem de idari konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Geldiğimizde Elektrik Sorunu Vardı"

Kulübün içinde bulunduğu atmosferi değerlendiren Başkan Çebi, kişisel tavırlar alarak ve kavga ederek bir yere varılamayacağının altını çizdi.

Ahmet Nur Çebi, “Beşiktaşlılar’ın, Beşiktaş’a maddi ve manevi destek vermekten başka asli görevleri yok. Manevi anlamda, şahsi ve kişisel tavırlar koyarak, kavga ederek bir yere varamayız.” dedi.

Göreve ilk geldikleri dönemdeki sorunlardan ve yaptıkları fedakârlıklardan bahseden Başkan Çebi, “3 sene önce geldiğimizde elektrik sorunu vardı, 6 aylık maaşlar ödenmemişti, UEFA’ya gidebilmek için yapılması gereken borçsuzluk yazıları yoktu. Biz bu süreci elimizdeki ve cebimizdekini koyarak ve kefaret vererek ayakta tutmaya çalıştık.” diyerek kulüp üyleerine, görev süresi boyunca yaşadıklarından bahsetti.

"3 Senede 5 Hoca Değiştirmedim"

Teknik direktör Şenol Güneş’e duydukları güveni vurgulayan Beşiktaş Başkanı, “Artık hocamızla ilgili konuşmaya gerek yok. Teknik direktörümüzdür, başımızdadır. Başarıya ihtiyacımız olan bir süreçte ondan çok iyi faydalanacağımızı düşünüyorum.” ifadelerine yer verirken kısa süre içinde çok fazla çalıştırıcı değiştirdiği eleştirilerine de yanıt verdi.

Başkan Çebi, kendi döneminde görev alan teknik direktörlerden bahsederken şu ifadeleri kullandı:

“Ben 5 tane hoca değiştirmedim 3 senede. Geldiğimde mevcut hocamız gitmek istiyordu. Sonra Sergen Yalçın hocayı getirdik, zarar veriyorum, gitmek istiyorum dedi. Üçüncü hoca dediğiniz, geçici olarak kullandığımız alt yapı hocamız Önder Karaveli.”

“Kendimize Ait Bir Yapımız Olacak”

Bir önceki yönetimin transfer ettiği futbolcuların kontratlarının zorluğuna değinen ve henüz kendi sistemlerini tam olarak ortaya koyamadıklarını belirten Ahmet Nur Çebi, “Özellikle belirtmek istiyorum buraya geldiğim tarihten itibaren başkalarının imzalamış olduğu futbolcu ve kontratlarla baş başa kaldım. Ancak bu seneden sonra kendimize ait bir yapımız olacak.” diyerek geleceğe ilişkin planlarından da bahsetti.

Ahmet Nur Çebi, pandemi döneminde kazanılan başarıların da altını çizdi:

“Pandemi döneminde 4 tane kupa geldi buraya. O dönemin başkanıydım. Kolum kırıldı, 3 kere covid oldum, buna rağmen mücadeleye devam ettim. Eleştiriye varım ama hakaret edilmesi ve aşağılanmak önemli değil diyemezsiniz.”

“Bizi Destekleyenler Gerekeni Yapmıyorlar”

Başkan Ahmet Nur Çebi, konuşmasının son kısmında kendilerine destek veren üyelerin gerekeni yapmadıklarını belirterek, “Camianın %90’ı tarafından desteklendiğimizi biliyoruz ama bir %10’luk kesim var, onların sesi %90’dan fazla çıkıyor. O %90 arkadaşlarım nerede? Niçin gerekeni yapmıyorlar?” şeklinde konuştu.

Ahmet Nur Çebi, “Müsaadenizle konuşmamı şu an için bitirmek istiyorum. Hiç hoş olmayan tarzda başlayan konuşmayla, ortamın bu hale gelmesi Beşiktaş’a yakışmamıştır. Beşiktaş şimdilik bize emanet. Bizden sonrakilere de eleştirel ve saygılı şekilde destek olacağız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.