Ali Koç: "18 Yılda 10 Kere Kural Değiştirdik"

ANA SAYFAHABERLER → Ali Koç: "18 Yılda 10 Kere Kural Değiştirdik"

Ali Koç: "18 Yılda 10 Kere Kural Değiştirdik"

Ali Koç:

Kulüpler Birliği’nin yabancı oyuncu kuralı düzenlemesi için toplandığı çalıştay sonrası, Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Yabancı kuralı ile ilgili yapılacak değişiklik öncesinde fikir istişaresinde bulunulan toplantıda kuralın nasıl olması gerektiği, ne zaman uygulanmaya başlanacağı gibi konulara değinildi.

"Enteresan Fikirler Var"

Toplantı çıkışı soruları yanıtlayan Başkan Ali Koç, asıl amaçlarının uzun vadeli ve istikrarlı bir kural oluşturmak olduğunu söyledi. Ali Koç, “Güzel sonuçlar var. Enteresan fikirler var. Son 18 yılda 10 kere kural değiştirmişiz. Değiştirmemizin altında da hiçbir mantık yok.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda henüz bir karar alınmadığını söyleyen Koç, “14 yabancıya geçtikten sonra Avrupa kupalarına katılan Türk takımlarında çeşitlilik oldu. Akhisar, Sivas, Konya gibi... Ama kısacası biz kulüpler olarak federasyonumuzla beraber bu işin adını koyacağız.” dedi.

Son dönemde yerli oyuncuların maliyetinin arttığına da değinen Ali Koç, federasyonun Kulüpler Birliği ile beraber çalışma arzusunu motive edici bulduğunu söyleyerek, “Kulüpler Birliği olarak kendimiz bir pozisyon alalım ondan sonra federasyonla bir çalıştay yapalım.” şeklinde konuştu.

“30 Yaş Üstü Yabancı Olmasın”

Başkan Ali Koç, Süper Lig’in gençlere en az şans verilen lig olduğunu söyledi:

“Bazı arkadaşlar 30 yaş üstü yabancı olmasın dedi. Biliyorsunuz yabancılar son kontratında bize geliyor.”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin geçtiğimiz günlerde ifade ettiği düşüncelerinde haklı olduğunu da dile getiren Ali Koç, “Sayın Çebi, kendi penceresinden haklı. 7+4’e göre planlamamı hazırladım diyor. Haksız kimse yok.” şeklinde konuştu.