Almanya’dan Erken Veda

ANA SAYFAHABERLER → Almanya’dan Erken Veda

Almanya’dan Erken Veda

Almanya’dan Erken Veda

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda turnuvanın en büyük sürprizlerinden biri E Grubu’nda yaşandı. Turnuva başlarken şampiyonluk için doğal adaylardan biri olarak gösterilen Almanya, 3 maç sonrasında topladığı 4 puanla E Grubu’nda üçüncü sırada yer aldı.

Gruptan çıkmak için İspanya – Japonya maçından gelecek skoru bekleyen Almanya, Kosta Rika karşısında oldukça zorlandı.

Maçın 70’inci dakikasına 2-1 geriye düşen Almanya, buna karşın maçı çevirmeyi bildi ve karşılaşmayı 4-2 kazandı.

Ancak Japonya, İspanya’yı mağlup etmeyi başarınca Almanya için 2018 FIFA Dünya Kupası’ndan sonra ikinci sürpriz yaşandı. Altın Kupa’yı 4 kez müzesine götürmeyi başaran Almanya, tarihinde ilk kez üst üste 2 kere Dünya Kupası’na grup aşamasında veda etti.

“İnanılır Gibi Değil”

Maç sonunda Almanya’nın yaşadığı şoku ifade eden Kai Havertz, "Gerçekten gözümle gördüklerime inanamıyorum. İnanılır gibi değil.” diyerek takımı adına maçı özetleyen isim oldu.

Kai Havertz’in ardından konuşan 33 yaşındaki Thomas Müller ise hem Alman milli takımına hem de Dünya Kupası’na veda etti:

“Birlikte çok güzel anlar yaşadık. Her şey için teşekkür ederim.”

Maç sonunda görüşleri en çok merak edilen isim olan Almanya Teknik Direktörü Hansi Flick, kendisine sorulan istifa edip etmeyeceği hakkındaki soruya, “Bunu çabucak halledeceğiz, elendiğimiz maçın hemen ardından buna cevap vermek zor. Ama yakında göreceğiz.” sözleriyle yanıt verdi.

“Başımız Dik”

Kosta Rika Teknik Direktörü Luis Fernando Suarez ise maç sonunda takımı hakkında övgü dolu sözler söyledi. Almanya karşısında gösterilen çabayı öne çıkan Luis Fernando Suarez, "Gönlüm rahat. Takımımızda, önümüzdeki dört yılda bir şeyler göstermeye başlayabilecek, gelecekleri harika olan adamlar var." dedi.

Öte yandan rakiplerinin oynadığı oyunun takdir edilesi olduğunu belirten Kosta Rika’nın teknik patronu, “Almanya’nın yaptıklarını takdir etmelisiniz. Bizi güçlü bir şekilde yendiler. Ancak Kosta Rika’nın önünde harika bir gelecek var. Kendi bakış açımızla bakarsak, başımız dik.” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en dikkat çekici performanslarını gösteren isimler Almanya adına 1 gol ve 1 asistle oynayan Serge Gnabry ve oyuna girdikten sonra 2 gol birden kaydederek takımına galibiyeti getiren Kai Havertz oldular.

Bu iki ismin performansı takımlarının gruptan çıkması için yeterli olmazken Kosta Rika’da ise Yeltsin Tejeda, günün etkili isimleri arasına adını yazdırdı. Yeltsin Tejeda, maçı 1 golle tamamladı.