Belçika Golü Bulamadı, Turnuvaya Veda Etti

ANA SAYFAHABERLER → Belçika Golü Bulamadı, Turnuvaya Veda Etti

Belçika Golü Bulamadı, Turnuvaya Veda Etti

Belçika Golü Bulamadı, Turnuvaya Veda Etti

2022 Dünya Kupası’nda gruplarda son maçlar oynanmaya devam ediyor. F Grubu’nda gruptan çıkmak için mücadele eden iki takım Belçika ve Hırvatistan karşı karşıya geldi.

Karşılaşmada Belçika ağırlıklı olmak üzere iki takım da birçok fırsat yakalamasına rağmen bunları değerlendiremedi ve maç 0-0 sona erdi.

Bu beraberliğin ardından Hırvatistan 5 puanla ikinci olarak gruptan çıkarken Belçika ise 4 puanda kaldı ve turnuvaya veda etti.

Roberto Martinez Görevi Bıraktı

Karşılaşma sonrası Belçika’da gözler teknik direktör Roberto Martinez’e çevrildi. İstifa etme ihtimali olduğunu konuşulan Martinez, bekleneni yaptı ve Belçika milli takımındaki görevini bıraktı.

Martinez, maçın sonunda "Altın jenerasyonun sonu mu? Hayır Youri Tielemans, Amadou Onana, Jeremy Doku... var" diyerek Belçika’nın hâla güçlü bir kadrosu olduğunu vurguladı.

“Şanslıydık”

Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, maç sonunda rakiplerinin yakaladıkları fırsatları gole çevirememesinden dolayı şanslı olduklarını söyledi.

Dalic, "Belçika’nın şans yaratması bekleniyordu ama o anlarda şanslıydık ve berabere kalmayı başardık. Tüm oyunculara tebrikler, bence harika bir maçtı. Takip etmesi ve izlemesi zor ama futbol bu, sonunda mutlu olmalıyız." dedi.

Hırvatistan kaptanı Luka Modric de maçın ardından konuştu. Tecrübeli yıldız, gruptan çıkmayı hak ettiklerini söyledi.

Modric, “Bunu hak ettik. Zor bir takıma karşı oynadığımız için karmaşık anların yaşandığı güzel bir maç oldu. İlk hedefimize ulaştık, devam edeceğiz. Çok iyi bir takım olduğumuzu ve herkese karşı oynayabileceğimizi gösterdik. Rakibimiz kim olursa olsun, bizimle oynamak kolay olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maç sonunda Belçika adına negatif istatistikler ortaya çıktı.

1998’den sonra ilk defa katıldığı bir Dünya Kupası’nda gruptan çıkamayan Belçika, 3,06 gol beklentisi üretti ve 2022 Dünya Kupası’nda şu ana kadar oynanan maçlarda gol atamayan bir takıma ait olan en yüksek gol beklentisini üretti.

Hırvatistan ise tarihinde üçüncü kez Dünya Kupası’nda gruptan çıkmayı başardı. Hırvatistan, grupları geçtiği önceki 2 turnuvada da (1998, 2018) yarı finale kadar ulaşmıştı.