Brezilya Güney Kore’ye Gol Yağdırdı

ANA SAYFAHABERLER → Brezilya Güney Kore’ye Gol Yağdırdı

Brezilya Güney Kore’ye Gol Yağdırdı

Brezilya Güney Kore’ye Gol Yağdırdı

2022 Dünya Kupası’nda Brezilya, Son 16 turunda Güney Kore karşısına çıktı. Brezilya, maça çok hızlı başladı. İlk 13 dakika içinde 2-0 öne geçen Sambacılar, 36.dakika sonunda 4-0 önde olmayı başardı.

İkinci yarı daha sakin bir tempoda geçti. Güney Koreli Seung-Ho Paik ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruşla takımının maçtaki tek golünü attı ve karşılaşmanın sonucunu belirledi.

Maçı 4-1 kazanan Brezilya, çeyrek finalde Hırvatistan’ın rakibi oldu.

Tite: “Neymar Takımın Teknik Lideri”

Brezilya, Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi ve Hırvatistan'ın rakibi oldu

Brezilya Teknik Direktörü Tite, karşılaşma sonrası Neymar’ın kendileri için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu söyledi.

Tite, "O takımın teknik lideri. Herkesin olağanüstü özellikleri var, onlara güç veren merkez o." ifadelerini kullandı.

Richarlison’un attığı gol sonrası saha kenarında oyuncularıyla birlikte ettiği dans hakkında; "Gol için, takım için mutluyum ve rakibe saygısızlık etmiyorum. Dikkatli olmalıyım çünkü saygısızlık ettiğimi söyleyenler olacak, bu bir sevinç gösterisi." ifadelerini kullanan Tite, kötü bir niyeti olmadığını söyledi.

Son olarak takıma teşekkür eden Tite, "Şu an hissettiğim şey minnettarlık duygusu. Bunu en iyi tanımlayan kelime bu. Temsil ettiğimiz taraftarların bizi desteklemesi ve bize inanması grubu güçlendiriyor. Neymar bunun bir örneği. Bize bu sevgiyi gösterenlere saygılarımızı sunuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Maçın ardından konuşan Neymar, galibiyetin kendilerini rahatlattığını ifade etti. Sakatlık sürecinden de bahseden süper yıldız, sakatlığının kendisini korkuttuğunu söyledi.

Hastalığı devam eden Pele’yi anmayı ihmal etmeyen Neymar, "Bu galibiyetle beraber çeyrek finale çıkmamız bizi çok rahatlattı. Böyle bir maç oynadığımız için çok mutluyum ve diğer maçlar için çok umutluyum.” dedi.

Neymar, sözlerine "Sakatlıktan sonra çok korkmuştum. Çünkü çok iyi bir sezonun ardından çok iyi gidiyordum. Böyle bir sakatlık yaşamak çok zordu. O günün gecesini ağlayarak geçirdim. Ailem de bunu biliyor. Ama sonunda her şey yolunda gitti. Gösterilen çabaya değdi." ifadelerini kullanarak devam etti.

Neymar, “Zor bir durum. Umarım Pele bir an evvel iyileşir. Onun için en iyisini diliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Vinicius Jr ise maçın sonunda verdiği röportajda takım içindeki uyuma dikkat çekti.

22 yaşındaki yetenek, "Burada oynadığımız her maç bize güven verdi. Oyuncular arası iletişim daha da güçlendi ve bir karakter oluşturmaya başladık." şeklinde konuştu.

Paulo Bento Görevi Bıraktı

Güney Kore Teknik Direktörü Paulo Bento, karşılaşma sonrası verdiği demeçle görevi bıraktığını açıkladı.

Kararı Eylül ayında aldığını ifade elen Bento, “Brezilya’yı tebrik etmemiz gerekiyor çünkü bizden daha iyilerdi.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Öne Çıkan Performanslar

Brezilya adına karşılaşmaya başlayan ileri dörtlüdeki bütün futbolcular en az bir gole direkt etki etti. Vinicius Jr 1 gol, 1 asist; Neymar 1 gol, Richarlison 1 gol ve Raphinha 1 asistle oynadı.

Neymar, attığı gol ile 2014 ve 2018’den sonra mücadele ettiği üçüncü Dünya Kupası’nda da gol atmayı başardı.

Brezilya, 1998 Dünya Kupası’nda Son 16’da Şili’yi 4-1 yendiği maçtan sonra ilk kez bir Dünya Kupası’nda eleme karşılaşmasında 4 gol birden attı.

Ayrıca Brezilya, 80.dakikada kaleci Weverton’u oyuna soktu ve tarihte Dünya Kupası’nda kadroya aldığı 26 oyuncuya da süre veren ilk takım oldu.