Dursun Özbek: “Hedefte Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu Var”

ANA SAYFAHABERLER → Dursun Özbek: “Hedefte Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu Var”

Dursun Özbek: “Hedefte Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu Var”

Dursun Özbek: “Hedefte Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu Var”

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beykoz Üniversitesi’nde bir etkinliğe katıldı.

“Türk Sporunda Galatasaray” başlıklı söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dursun Özbek, kulübün mevcut durumu ve gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

“Galatasaray Enlerin ve İlklerin Takımı Olmuştur”

Galatasaray’ın enlerin ve ilklerin takımı olduğunu hatırlatarak söyleşiye başlayan Dursun Özbek, sarı kırmızılı kulübün hedeflerini anlattı.

Bir öğrenciden gelen “Borçsuz bir Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kupasını getirebilir mi?" sorusunu yanıtlayan Galatasaray Başkanı Özbek, “Şampiyonlar Ligi kupası Türkiye'ye gelecekse bunun tek bir adresi var. Galatasaray hep enlerin ve ilklerin takımı olmuştur. Hedefimiz bu kupayı getirmek. Bütün projelerin hedefinde o büyük kupaları buraya getirmek var." diye konuştu.

Dursun Özbek ayrıca, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon gösterdiği performanslar taraftarın beğenisi kazanan Arjantinli yıldız Mauro Icardi’nin olası transferi hakkında da bilgi verdi.

Bu sezon sarı kırmızılı formayı kiralık olarak giyen Icardi’nin bonservisini almak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Galatasaray Başkanı, “Icardi dünya yıldızı, çok önemli, çok değerli bir futbolcu. Ligin bundan sonraki bölümüne de damga vuracak. Galatasaray'ın Icardi'nin bonservisi ile ilgili çalışmaları var ama aynı zamanda bütçeyi de düşünmek zorundayız. Sezon sonuna daha çok var, bugünden bir şey ifade etmek yanlış olur. Sezon sonu bunlar gündeme gelir, teknik ekibin vereceği raporlar ve o günkü finansal yapı da önemli." dedi.

“Ronaldo’yu Kim İstemez”

Etkinlikte, geçtiğimiz günlerde Manchester United ile sözleşmesini feshettikten sonra serbest durumda olan Cristiano Ronaldo’ya ilişkin de sorular soruldu.

Bu konu hakkında maliyetleri işaret eden Dursun Özbek, Portekizli yıldızın Türkiye’ye gelmesinin zorluğundan bahsetti:

“Ronaldo bugüne kadar gelmiş geçmiş en önemli futbolculardan biri. Bir dünya yıldızı. Hangi kulüp başkanı böyle bir futbolcuyu kadrosunda görmek istemez? Kulüplerin finansal yapıları itibarıyla bakınca Ronaldo gibi futbolcuların maliyetlerinin öyle bir seviyesi var ki Türkiye'deki kulüplerin karşılaması mümkün değil. Ronaldo'yu istemiyorum demek de son derece yanlış. Ronaldo bir dünya yıldızı, istemiyorum gibi net bir cevap vermek de Ronaldo'yu yaralar. Ronaldo'yu basın ve spor alemi Galatasaray'la eşleştirdi. Demek ki böyle bir yıldızın Türkiye'de gideceği tek kulüp Galatasaray.”

“Galatasaray 500 Yıllık Bir Eğitim Kurumu”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, söyleşinin ilerleyen bölümünde öğrencilere ve kamuoyuna kulübün mali yapısı hakkında da bilgiler verdi.

Sarı kırmızılı kulübün bir dönüşüm sürecinden geçtiğinin altını çizen Özbek, “Torunlarımıza, çocuklarımıza başarıya endeksli bir Galatasaray bırakmak istiyorsak ilk görevimiz finansal yapıyı düzeltmek. Galatasaray, Türkiye'nin en önemli spor kulübü. 500 yılı aşkın bir eğitim kurumundan neşet etmiş, gelenekleri olan, yazılı olmayan kaideleri bulunan bir kulüp. Bu şekilde bir spor kulübü olarak Türkiye'ye olimpik sporları getiren bir kulüp Galatasaray. Galatasaray hiçbir zaman sportif faaliyetleri ikinci plana alamaz. Bunun için önce finansal yapıyı düzeltmek gerekiyor.” dedi.

Ayrıca Galatasaray’ın Türkiye’nin finansal açıdan en güçlü kulübü olduğunu da belirten Dursun Özbek, “Galatasaray finansalları itibarıyla en iyi durumdaki spor kulübü. Mecidiyeköy'deki binamızı rezidans şekline dönüştürdük. Ön talep toplamaya başladık. Muazzam bir talep var. Bunun tek sebebi binanın lokasyonu değil Galatasaray markasının büyüklüğü. Galatasaray bir dönüşüm içinde." diyerek bu konu hakkındaki düşüncelerini aktardı ve yaptıkları projelerle Galatasaray'ın gelecekteki 25 yılını planladıklarını ifade etti.

“Yabancı Sınırına Karşıyım”

Spor Toto Süper Lig’deki mevcut yabancı kuralı konusunda da konuşan Galatasaray Başkanı, Avrupa’daki diğer liglerden örnekler verdi:

"Futbol global bir endüstri ve belli kısıtlamaların içine sığmıyor. İngiltere gibi yabancı transferinde belirli kıstaslar koyabilirsiniz ama sınır getirmeyin. Biz Avrupa'da mücadele ediyoruz. Avrupa'da mücadele ederken benim şartlarımı rakiplerimin altına getirmeyin. Yabancı sınırlamasına karşıyım. Kulüpler Birliği'ndekilerin de yüzde 80'ninin karşı olduğunu görüyorum."