Fas Tarih Yazdı

ANA SAYFAHABERLER → Fas Tarih Yazdı

Fas Tarih Yazdı

Fas Tarih Yazdı

2022 FIFA Dünya Kupası’nda gruplardan çıkacak takımlar belirlenmeye devam ediyor. F Grubu’nda oynanan son maçlar heyecan fırtınasına sahne oldu.

Turnuvadan elenmeyi garantileyen Kanada ile iddiasını sürdüren Fas karşı karşıya geldi.

Maça çok hızlı başlayan Fas, 4.dakikada Hakim Ziyech’in golüyle 1-0 öne geçti. Baskısını sürdüren Afrika ekibi 23’te Youssef En-Nesyri ile farkı ikiye çıkardı. Kanada 40.dakikada Nayef Aguerd’in kendi kalesine attığı golle skoru 2-1 yapsa da maçın geri kalan bölümünde başka gol olmadı ve Fas, bu skorla maçı kazanmayı başardı.

Bu galibiyetle birlikte grupta 7 puana ulaşan Fas, F Grubu’nu lider bitirdi. Kanada ise bütün maçlarını kaybederek 0 puanla evine dönmek durumunda kaldı.

“Müthiş Bir Deneyim Oldu”

Kanada Teknik Direktörü John Herdman, takımının puan alamadan elendiği kupa hakkında konuştu.

Her maç sonunda sevinecek bir şeyleri olduğunu ifade eden Herdman, "Burada daha uzun süre kalmayı isterdik, süreçten keyif aldık. Korkusuzduk ve üç maçın her birinde kutlayacak bir şeyimiz oldu, goller veya performans..Müthiş bir deneyim oldu." şeklinde konuştu.

Regragui Afrika Futbolunu Övdü

Fas, grubunun lideri olarak son 16 turuna çıktı

Maç sonunda Fas Teknik Direktörü Walid Regragui, gruptan birinci olarak çıkmalarının ne kadar önemli bir başarı olduğunu söyledi.
Afrika ülkelerinin seviyesinin de altını çizen Regragui, "Bu grupta birinci olmak herkese nasip olmazdı. Afrika futbolunun bu seviyede olduğunu göstermek istedik." dedi

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta Fas’ın ikinci golünü atan Youssef En-Nesyri, 2 farklı Dünya Kupası’nda gol atan ilk Faslı futbolcu oldu.

Ayrıca; grubu lider bitiren Fas, 1998 Dünya Kupası’nda Nijerya’dan sonra gruptan lider çıkan ilk Afrika takımı oldu.