Fas Tarihinde İlk Kez Çeyrek Finalde

ANA SAYFAHABERLER → Fas Tarihinde İlk Kez Çeyrek Finalde

Fas Tarihinde İlk Kez Çeyrek Finalde

Fas Tarihinde İlk Kez Çeyrek Finalde

2022 FIFA Dünya Kupası’nın en heyecan verici maçlarından biri İspanya ve Fas arasında oynandı. F Grubu’ndan lider çıkan Fas ile E Grubu’nun ikincisi İspanya’nın mücadelesinde normal sürede gol sesi çıkmadı.

Uzatmalarda iki takım da fırsatlar yakalamasına rağmen bunları değerlendiremeyince karşılaşma seri penaltı vuruşlarına kaldı.

Penaltılarda rakibine 3-0 üstünlük kurmayı başaran Fas, tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası’nda çeyrek finale yükseldi.

Fas’ın çeyrek finaldeki rakibi Portekiz-İsviçre maçının galibi olacak.

Enrique Sorumluğu Aldı

İspanya Teknik Direktörü Luis Enrique, maç sonunda verdiği demeçte bugün yaşananların kendi sorumluluğu olduğunu söyledi.

Ülkesinden özür dileyen Enrique, "Bugün olanlar benim hatamdı. Tüm sorumluluğu alıyorum. Taraftarlarımızdan özür dilemek istiyorum. Gelecek hafta geleceğim hakkında konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Milli takımdaki geleceği hakkında konuşan Enrique, "Hayatım boyunca milli takımda devam etmeyi çok isterim ancak hem kendim hem de İspanya için en iyisinin ne olduğunu düşünmem gerekiyor. Ama şimdi bunun zamanı değil. Eve gidip ailemi, köpeklerimi görmeyi dört gözle bekliyorum. Başkan uygun gördüğünde önümüzdeki hafta konuşuruz." diyerek bu akşam bu konuyu konuşmayacağını söyledi.

Regragui Gururlu

Karşılaşma sonrası konuşan Fas Teknik Direktörü Walid Regragui, ülkesi adına tarihi önem arz eden bu galibiyeti oyuncuları sayesinde aldıklarını ifade etti.

Penaltı konusunda Bounou’yu öven çalıştırıcı, "Müthiş bir maç oynadık. Oyuncular asla pes etmediler ve taktiklerimizi uyguladılar. Penaltılarda, bu alandaki en iyi kaleciye sahip olduğumuzu biliyorduk. Tarih yazıyoruz, Fas için, halkımız için çok mutluyum." dedi.

Henüz hiçbir şey başarmadıklarını söyleyen Regragui, "Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Maç içerisinde elimizden gelenin en iyisini yaptık. Taraftarlarımızın dışarıda kutlama yaptığını biliyoruz ama daha bir şey başarmadık. Yine de bugün kutlayacağız. Yarın ise sonraki maça hazırlanacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Penaltılara giden karşılaşmada gözler kalecilerin üzerindeyken sahneye Fas kalecisi Yassine Bounou çıktı.

Bounou, İspanyol futbolcuların kullandığı 3 penaltıda da gole izin vermedi. Kariyerine Sevilla’da devam eden file bekçisi, futbol oynadığı ülkeyi Dünya Kupası dışına itmiş oldu.

Fas Teknik Direktörü Walid Regragui ise bir Dünya Kupası’nda çeyrek finale ulaşan ilk Afrikalı teknik direktör olma başarısı gösterdi.