Güney Kore Son Dakikada Gruptan Çıktı

ANA SAYFAHABERLER → Güney Kore Son Dakikada Gruptan Çıktı

Güney Kore Son Dakikada Gruptan Çıktı

Güney Kore Son Dakikada Gruptan Çıktı

FIFA Dünya Kupası’nda H Grubu’nun son maçları nefes kesti. Gruptan çıkmayı garantileyen Portekiz ile şansını devam ettiren Güney Kore karşı karşıya geldi.

Portekiz, karşılaşmaya çok hızlı başladı ve henüz 4.dakikada Ricardo Horta ile öne geçti. Young-Gwon Kim ile 27.dakikada beraberliği yakalayan Kore, ikinci yarıya umutlu girdi.

Maçın bu skorla biteceği düşünülürken 90+1.dakikada sahneye çıkan Hee-Chan Hwang, tüm hesapları değiştirerek skoru 2-1’e getirdi.

Maçı bu skorla kazanan Güney Kore, grupta 4 puana yükseldi ve attığı gol sayısı Uruguay’dan fazla olduğu için grubu ikinci bitirdi.

Portekiz ise ilk iki maçta topladığı 6 puanla grup lideri oldu.

Brezilya Güzel Bir Problem

Maçın ardından Güney Kore yardımcı antrenörü Sergio Costa, olası Brezilya eşleşmesi hakkında konuştu.

 Brezilya’yı “problem” olarak niteleyen Costa, "Güzel bir problem. Biraz kutlayıp dinleneceğiz, sonra muhtemel rakibimizi göreceğiz. Olur mu olmaz mı bilemeyiz. Sonra aynı şekilde hazırlanacağız. Rakibin güçlü ve zayıf yanlarını kendimize göre ayarlayıp oyun planını hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

“Sorumluluk Bana Ait”

Maç sonunda konuşan Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, mağlubiyetin sorumluluğunu kendi üzerine aldı.

Tecrübeli çalıştırıcı, “İkili mücadelelerde yoğunluğumuzu kaybettik, daha çok ikili mücadele kazanmaya başladılar. İlk yarı; organizasyon, topa sahip olma, paslaşma ve rakibin yaptığı şeye hızlı tepki verme açısından iyi bir devreydi. Oyunu kontrol ettik. İkinci yarı farklıydı, çok bireyseldi. İşler iyi gitmedi. Sorumluluk kesinlikle bana ait.”

“Lider olmak moral yükseltti. Bu grup çok odaklı ve çok profesyoneldi. Gerçek şu ki, ilk yarıda neysek, o olmaya devam etmeliyiz. Bu Dünya Kupası'nda herhangi bir rakip çok tehlikelidir.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Portekizli yıldız Cristiano Ronado ise oyundan çıkarken bir Güney Koreli futbolcu ile yaşadığı diyalogla gündeme geldi.

37 yaşındaki süper yıldız, "Oyundan çıkmadan önce, Güney Koreli bir oyuncu hemen sahadan ayrılmamı söyledi. Ben de ona susmasını söyledim. Yetkisi yok, fikir beyan etmesine de gerek yok." diyerek rakibine oldukça sert bir tepki gösterdi.

Karşılaşmada Öne Çıkan Performanslar

Güney Kore-Portekiz karşılaşmasında öne çıkan isim, ülkesinin tarihinde 3.kez Dünya Kupalarında gruptan çıkmasını sağlayan golü atan Hee-Chan Hwang oldu.