Hırvatistan Penaltılarla Güldü

ANA SAYFAHABERLER → Hırvatistan Penaltılarla Güldü

Hırvatistan Penaltılarla Güldü

Hırvatistan Penaltılarla Güldü

Katar 2022 Dünya Kupası’nda Son 16 eşleşmeleri oynanmaya devam ediyor. 2022 Dünya Kupası’nın uzatmalara ve sonrasında penaltılara giden ilk karşılaşması Hırvatistan ve Japonya arasında oynandı.

İlk yarıda Daizen Maeda ile öne geçen taraf Japonya olmasına rağmen Hırvatistan 55.dakikada Ivan Perisic ile beraberliği bulmayı başardı. Normal süre ve uzatma devrelerinde başka gol olmayınca maç penaltılara kaldı.

Penaltı vuruşlarında iki taraf da dörder penaltı kullandı. Japonya sadece bir kez fileleri bulabilirken Hırvatistan 3.golü attığı anda çeyrek finale yükseldi.

Hırvatistan’ın çeyrek finaldeki rakibi Brezilya-Güney Kore maçının kazananı olacak.

“Elimizden Gelenin En İyisini Yaptık”

Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, maçın sonunda takımının performansını beğendiğini söyledi.

Japonya’nın grupta İspanya ve Almanya’yı yendiğini hatırlatan Dalic, “Zor, çekişmeli, kaliteli bir maçtı. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Çocuklardan şikâyet edemem. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Sorunlarımız vardı ama iyiydi. Almanya ve İspanya'yı yenen rakip bu. Son sekize kalmak çok önemli.” dedi.

Hırvatistan kaptanı Luka Modric ise maçın ardından 2026 Dünya Kupası'nda oynayıp oynamayacağı hakkında gelen soruyu yanıtsız bıraktı.

Livakovic'i öven 37 yaşıdaki süper yıldız, "2026 Dünya Kupası'nda olacak mıyım? Göreceğiz...Güç insanın zihnindedir. Bu maç çok zorluydu. Her şeyimi verdim. Aynı takımın oynadığı üst üste 4. maçtı, kolay olmadı. Şimdi dinlenmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Moriyasu Oyucularının Özgüvenini Övdü

Japonya'ya penaltılarda üstünlük kuran Hırvatistan, Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi

Japonya Teknik Direktörü Hajime Moriyasu, karşılaşma sonrası oyuncularının penaltı atmak için öne çıkmasını takdir etti.

Maç sonunda taraftarların önünde eğilerek saygısını gösteren çalıştırıcı, "Oyunculardan penaltılara kendilerinin karar vermesini istedim. Tabii ki bazıları atabilirken bazıları da atamadı. Ancak oyuncuların büyük bir baskı altında denemeleri gerekiyordu ve onların çabalarını takdir ediyorum." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Öne Çıkan Performanslar

Penaltılara kalan karşılaşmada, maçın yıldızı Hırvat kaleci Dominik Livaković oldu.

27 yaşındaki file bekçisi, Japonya’nın attığı 4 penaltının üçünü kurtarmayı başardı.

Bu başarısıyla Dominik Livakovic, Dünya Kupası tarihinde penaltılarda 3 kurtarış yapan üçüncü kaleci oldu.