Hollanda ABD’yi Bekleriyle Yendi

ANA SAYFAHABERLER → Hollanda ABD’yi Bekleriyle Yendi

Hollanda ABD’yi Bekleriyle Yendi

Hollanda ABD’yi Bekleriyle Yendi

2022 Dünya Kupası’nda Son 16 karşılaşmaları Hollanda-ABD maçıyla başladı. Mücadelede topla daha fazla oynayan taraf ABD olmasına karşın Hollanda topa sahip olduğu anlarda fark yaratan ekip oldu.

İlk yarıyı Memphis Depay ve Daley Blind’in golleriyle 2-0 önde bitiren Portakallar, 76.dakikada Haji Wright’ın golüne engel olamadı. Ancak bu golden 5 dakika sonra sahneye çıkan Denzel Dumfries, maçın skorunu belirledi. Hollanda 3-1 kazanarak çeyrek finale yükselen ilk takım oldu.

Hollanda’nın rakibi Arjantin-Avustralya eşleşmesinin galibi olacak.

“Ülkeyi Arkamıza Alabilirsek Güzel Olur”

Hollanda Teknik Direktörü Van Gaal, maçın ardından Hollandalı taraftarları stadyumlarda daha fazla görmek istediğini söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, "Ülkeyi arkamıza alabilirsek güzel olur. 4 maç oynadık ve 4 maçın tamamında stadyumdaki taraftarlarımız azınlıktaydı." dedi.

Olası Arjantin eşleşmesine de değinen Van Gaal, Avustralya’nın hafife alınmaması gerektiğini söyledi ve 2014 Dünya Kupası’nı örnek verdi.

Van Gaal, "Arjantin ile karşılaşmak mı? Avustralya'yı hafife almazdım. 2014 Dünya Kupası'nda bizim için en zorlu rakip onlardı. Bu gece ne olacağını görmek isterim." şeklinde konuştu.

Maçın yıldızı Denzel Dumfries, karşılaşma sonrası konuştu.

Son zamanlarda Blind ve kendisine yöneltilen eleştiriler hakkında konuşan Dumfries “Odaklanmıştım. Takıma yardımcı olabildiğim için mutluyum. Son dönemde elbette bazı eleştiriler oldu. Bu maç ikimiz için de (Daley Blind) iyi bir moral oldu.” idadelerini kullandı.

Kaptan Virgil van Dijk, maç sonunda verdiği röportajda 3 maç daha kazanmak istediklerini ifade etti.

Liverpool’un başarılı stoperi, “Evet, kulağa basit geliyor, değil mi? Göreceğiz. Çalışacağız ve sonra bunun için sahaya çıkacağız. İki harika gol attık. Yediğimiz golün ise nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok." şeklinde konuştu.

Berhalter Oyuncularını Takdir Etti

ABD Teknik Direktörü Gregg Berhalter, maçın ardından yaptığı konuşmada oyuncularının ellerinden geleni yaptığını söyledi.

Belhalter, “Çocuklar ellerindeki her şeyi sahaya koydular ancak ne yazık ki kaybettik." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Öne Çıkan Performanslar

Kazanan taraf Hollanda’da maçı kanat bek pozisyonunda oynayan futbolcular domine etti. 2.golün sahibi Daley Blind, karşılaşmayı 1 gol ve 1 asistle tamamlarken 3.golün sahibi Denzel Dumfries ise 1 gol ve 2 asistle oynadı.

ABD’de ise Fraport TAV Antalyaspor’un başarılı santraforu Haji Wright, takımının mücadeledeki tek golünü kaydetti. Bu gol, Wright’ın ABD Milli Takımı formasıyla resmi maçlarda attığı ilk gol oldu.