İngiltere Gençleriyle Çeyrek Finalde

ANA SAYFAHABERLER → İngiltere Gençleriyle Çeyrek Finalde

İngiltere Gençleriyle Çeyrek Finalde

İngiltere Gençleriyle Çeyrek Finalde

2022 FIFA Dünya Kupası’nda İngiltere ile Senegal, Son 16 mücadelesine karşı karşıya geldi. Maç öncesinde hastalığı sebebiyle takımının başında olup olmayacağı merak edilen Senegal Teknik Direktörü Aliou Cisse, İngiltere karşısında yedek kulübesindeki yerini aldı.

İlk 20 dakikasında isabetli şutun çekilmediği maçta ilk gol İngiltere’den geldi. Dakika 38’de Jude Bellingham’ın pasında golü atan isim Jordan Henderson oldu. 19 yaşındaki Jude Bellingham bu asistiyle 1966’dan beri İngiltere milli takım formasıyla Dünya Kupası’nda asist yapan en genç oyuncu olmayı başardı.

İngiltere bu golden 10 dakika sonra, Phil Foden’ın asistinde Harry Kane ile bir gol daha buldu ve soyunma odasına 2-0 önde girdi. Harry Kane, 2022 FIFA Dünya Kupası’ndaki ilk isabetli şutunda golünü attı.

İkinci yarına 2-0’ın verdiği özgüvenle giren İngiltere, 57’de Bukayo Saka’nın golüyle maçı 3-0’a getirdi ve turu büyük ölçüde garantiledi.

Maçta başka gol olmayınca İngiltere, Son 16 turunu geçerek Fransa’nın çeyrek finaldeki rakibi oldu.

“Bu Akşam Vakit Kaybettik”

İngiltere’ye 3-0 mağlup olarak Dünya Kupası’ndan elenen Senegal’de teknik direktör Aliou Cissé, maç sonunda karşılaşmanın zorluğundan bahsetti.

İngiltere’nin fiziksel olarak kendilerini zorladığını söyleyen Senegal Teknik Direktörü, “Bizim için çok zor bir maç oldu. Fiziksel olarak zorlayan bir maçtı. Belki de 2-3 oyuncum hazır olsa oyun farklı olabilirdi. Bu tarz maçlara hazır olarak çıkmanız gerek. Bu tarz takımlara karşı çok hızlı çıkış yapmalısınız biz bu akşam vakit kaybettik.” diye konuştu.

Aliou Cisse buna ek olarak organizasyondan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nın beklentilerini aştığını ifade etti:

“Gerçekten harika bir organizasyondu. Takım olarak burada olmaktan dolayı mutluyuz. Çok keyifli vakit geçirdik. Böyle güzel bir organizasyon olacağını beklemiyorduk.”

“Henderson Mükemmeldi”

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate ise maç sonunda Senegal’in kendilerini ilk yarım saatte zorladığını ifade etti:

"İlk 20-30 dakikada topa biraz yapıştık. Senegal çok enerjikti, iyi pres yaptı, bizi tuttu. En iyi fırsatlarımız, onlardan topu kazanarak geldi."

İngiliz teknik direktör ayrıca oyuncularından Jordan Henderson’un performansına da ayrı parantez açtı. Henderson için “mükemmel” tanımlamasını yapan Gareth Southgate, “O bir lider, takımı birleştiriyor ve performansı muhteşemdi." dedi.

Lionel Messi’den sonra bir Dünya Kupası’nda hem gol atıp hem de asist yapmayı başaran ikinci oyuncu olan Jude Bellingham da tıpkı Gareth Southgate gibi ilk yarım saatlik bölüme dikkat çekti. Senegal’in atletizm seviyesinden bahseden Bellingham, “İlk 35 dakika zordu. Çok sıkı ve çok atletiklerdi. Birkaç kez kenardan içeri girdiler, bu yüzden ilk golü atmamız gerekiyordu ve bunu yaptığımızda iyi bir düzen sağladık.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı 2 asistle maçın en dikkat çeken performansını sergileyen Phil Foden ise maçtan sonra Senegal’i övdü:

"Harika bir takımlar, bence bazı büyük takımlara sorun çıkarırlar. Adam adama mücadele ettiler ve çok fizikseldiler ama önemli olan zaman kazanmak, topu hareket halinde tutmak ve boşluğun nerede olduğunu bulmak."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Turnuvanın başından beri özellikle Ada basını tarafından oynayıp-oynamaması tartışılan Phil Foden, Senegal karşısında yaptığı 2 asistle, İngiltere’nin çeyrek finale yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.

Özellikle takımının geçiş oyunlarında etkili olan Foden, Kane ve Saka’ya verdiği gol paslarıyla çeyrek final aşamasında da takımı adına ne kadar kritik bir öneme sahip olabileceğini kanıtladı.

Phil Foden ile birlikte Jude Bellingham ve Bukayo Saka da günün etkili isimleri arasında yer aldı.