Japonya’dan Tarihi Performans

ANA SAYFAHABERLER → Japonya’dan Tarihi Performans

Japonya’dan Tarihi Performans

Japonya’dan Tarihi Performans

Almanya, İspanya, Japonya ve Kosta Rika’nın bulunduğu 2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu, turnuvanın en büyük sürprizlerinden birkaçına sahne oldu.

Kuralar çekildiğinde grubun doğal favorisi konumunda bulunan Almanya ve İspanya, gruptan çıkma şanslarının son maçların son anlarına bıraktılar.

Grubun ilk maçında Almanya’yı mağlup ederek turnuvaya sürpriz bir başlangıç yapan Japonya, son maçta da İspanya’yı 2-1 yendi ve E Grubu’nu lider tamamlayarak tarihi bir performansa imza attı.

Japonya bu galibiyeti alırken, sadece %17.7 ile topla oynayarak Dünya Kupası tarihindeki en düşük orana sahip oldu.

Rakibine tek farkla mağlup olan İspanya ise Kosta Rika karşısındaki 7-0’lık galibiyetinin avantajını kullanarak ikinci sıradaki yerini korudu ve bir üst tura yükseldi.

“Sinirim Bozuluyor”

Dünya Kupası’nda sürdürdüğü 7 maçlık namağlup serisini Japonya karşısında kaybeden İspanya’da maç sonunda şaşkınlık hakimdi.

Karşılaşmada İspanya adına bir gol kaydeden Alvaro Morata, “Japonya çok iyi oynadı. Biz de şaşırdık.” diyerek yaşanan durumu özetledi.

Tarihinde ilk kez bir Asya temsilcisine mağlup olan İspanya’da teknik direktör Luis Enrique ise "Hiçbir şey olmadı, 5 dakikalık bir panik ve her şey kontrol altına alındı." sözleriyle maçın analizine başladı.

Japonya’nın oyununa övgüde bulunan tecrübeli teknik direktör Luis Enrique, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"2 gol attılar, eğer isteselerdi 2 tane daha atarlardı. Bu bir Dünya Kupası ve Japonya gibi kaybedecek bir şeyi olmayan takımlar bunu yapabiliyor. Japonya turu hak etti ama grubu lider bitirememek sinirimi bozuyor."

“Çok Büyük Bir Olay”

İspanya’yı 2-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez üst üste iki Dünya Kupası'nda gruptan çıkmayı başaran Japonya’da ise futbolcular ve teknik direktör Hajime Moriyasu, galibiyet ve turun sevincini yaşadılar.

Japonya Teknik Direktörü Hajime Moriyasu: "Standardımıza ulaşıyoruz. Asya futbolu olarak kapasitemizi gösteriyoruz." sözleriyle Asya’da gelişen oyundan bahsederken, takım kaptanlarından Maya Yoshida ise İspanya galibiyeti şu şekilde değerlendirdi:

 “Oyun bizim için olumsuz başladı. Zor maç olacağını biliyorduk. İkinci yarı oyunu tamamen değiştirdik, Almanya maçından sonra bu maçta da aynısını yapabileceğimizi düşündük. Cesur bir oyun sergiledik. Burada bizim için yeni bir tarih yazılıyor.”

İspanya karşısında ağları havalandırarak galibiyette pay sahibi olan Ritsu Dōan, "İnanılmaz bir geri dönüş yaşadık. Almanya ve İspanya’yı yenmiş olmamız çok büyük bir olay. Eminim ki turnuvada daha iyi işler yapacağız." ifadeleriyle turnuvadaki hedeflerinin daha büyük olduğunu belirtti.

Bir dönem Türkiye’de Galatasaray forması da giyen Yuto Nagatomo ise Türkiye’yi çok sevdiğini belirttiği konuşmasında şu sözleri kullandı:

"Çok mutluyum, inanılmaz bir akşam yaşadık. İnandık ve başardık. 2018 finalistiyle çok zor bir maç oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Japonya’nın 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlanan maçta öne çıkan performanslar gollerin sahiplerinden geldi.

Ao Tanaka ve Ritsu Doan, attıkları gollerle ülke tarihine geçen grup performansına isimlerini yazdırmayı başardılar.