Jude Bellingham Real Madrid’de

ANA SAYFAHABERLER → Jude Bellingham Real Madrid’de

Jude Bellingham Real Madrid’de

Jude Bellingham Real Madrid’de

2022/23 sezonunda beklentileri tam anlamıyla karşılayamayan Real Madrid, yeni sezon öncesi iddialı bir kadro kurmak için çalışmalara başladı.

Geçtiğimiz günlerde 2009’dan beri kulüpte bulunan Ballon d’Or sahibi Karim Benzema ile yollarını ayırdığını açıklayan Los Blancos, 2023/24 sezonu öncesi ilk büyük transferini duyurdu.

Real Madrid, çok uzun süredir transferi için uğraş verdiği Borussia Dortmund’un 20 yaşındaki oyuncusu Jude Bellingham’ı kadrosuna kattı.

Bellingham Kulüp Tarihine Geçti

Oyuncusunun Real Madrid’e transferini dün resmen açıklayan Borussia Dortmund, bu transfer için İspanyol kulübünün kendilerine 103 milyon € + bonuslar şeklinde bir ödeme yapacağını belirtti.

Bellingham, Real Madrid’in kendisine ödediği bu bedelle İspanyol devinin tarihindeki yerini aldı. Tarih boyunca büyük yıldızları yüksek bedellerle transfer eden Real Madrid, düne kadar sadece 2 oyuncu için 100 milyon €’luk sınırı aşmıştı.

Gareth Bale’i 2013/14 sezonunda Tottenham’dan 101 milyon € bedelle transfer eden Real Madrid, o dönem için dünya transfer rekorunun sahibi olmuştu.

2019/20 sezonunda ise Eden Hazard, Chelsea’ye 115 milyon € ödenerek kadroya katılmış ve kulüp tarihinin en pahalı transferi olmuştu.

Son yıllarda transfer stratejisinde gözle görülür bir değişim olan ve genç oyunculara yönelen Real Madrid, Jude Bellingham için ise kasasında ilk etapta 103 milyon € çıkardı. Bu da Jude Bellingham’ı Real Madrid tarihinin en pahalı ikinci transferi yaptı.

19 Yıl Sonra İlk İngiliz

Real Madrid kulüp tarihinde birçok farklı ülkeden oyuncu transfer etmiş olsa da Bellingham öncesinde bunların yalnızca 5’i İngiliz idi.

1979-1984 sezonları arasında beyaz formayı giyen Lauri Cunningham, 1.17 milyon €’ya transfer edilmiş ve Real Madrid’in ilk İngiliz oyuncusu olmuştu.

Daha sonra uzun süre tercihini İngiliz oyunculardan yana kullanmayan Real Madrid, Steve McManaman’ı 1999 yılında transfer ederek bu duruma son vermişti.

Bir Liverpool efsanesi olan Steve McManaman, 4 sezon boyunca beyaz formayı giyerek önemli başarılarda yer almıştı.

McManaman’ın Real Madrid’den ayrıldığı yıl olan 2003’te Los Blancos, futbol tarihinin en büyük ikonlarından birini 37.5 milyon € ödeyerek Manchester’dan Madrid’e getirmişti.

David Beckham’ın transferi, Jude Bellingham öncesinde Real Madrid’in bir İngiliz oyuncu için ödediği en yüksek bedeldi.

Bu transferden 1 yıl sonra Michael Owen’ı kadrosuna katan Real Madrid, aynı dönemde Jonathan Woodgate’i de transfer etmişti.

Los Blancos, bu iki oyuncuyu kadrosuna kattığı 2004 yılından sonra çok uzun süre İngiliz oyuncuları kadrosunda bulundurmamıştı.

Bu dönemi Jude Bellingham ile sonlandıran İspanyol devi, böylece 19 yıl sonra ilk kez bir İngiliz oyuncuyu transfer etmiş oldu.