Kamerun'un Sürprizi Yetmedi

ANA SAYFAHABERLER → Kamerun'un Sürprizi Yetmedi

Kamerun'un Sürprizi Yetmedi

Kamerun'un Sürprizi Yetmedi

FIFA Dünya Kupası’nda grup maçları bu gece oynanan karşılaşmalarla sona erdi. G Grubu’nda son maçlarda karşı karşıya gelen Brezilya ve Kamerun, futbolseverlere beklenmedik bir sonuç izletti.

Kamerun, karşılaşmayı Vincent Aboubakar’ın attığı golle 1-0 kazanmayı başardı.

Brezilya bu mağlubiyete rağmen ilk iki maçta topladığı 6 puanla lider olarak gruptan çıktı ve Son 16 turunda Güney Kore ile eşleşti.

Kamerun ise bu gösterişli galibiyetine rağmen 4 puanla grupta 3.sırada kaldı ve turnuvaya veda etti.

Rigobert Song Takımından Memnun

Karşılaşmanın ardından konuşan Kamerun Teknik Direktörü Rigobert Song, elendikleri için üzüldüklerini ancak ülkelerindeki insanlara böyle bir turnuva izlettikleri için mutlu okuduklarını söyledi.

Song, "Oyuncularım birer savaşçı. Bu takımdan memnunum. Genç bir kadro. Elenmemiz bizi hayal kırıklığına uğrattı. İsviçre maçında pozisyonları gole çeviremedik. Taraftarlara bunu sunabildiğimiz için mutluyum. Umarım hayal kırıklığına uğramamışlardır.” şeklinde konuştu.

“Her Şeyi Kazanmak Zorundasınız”

Image

Karşılaşmaya kaptan olarak çıkan Dani Alves, maçın sonunda açıklamalarda bulundu.

Futbolda kolay yoldan kazancın olmadığının altını çizen Alves, "Futbol size çok çabuk öğrenmeniz gereken dersler bırakıyor. Kimse size hediye olarak bir şey vermiyor. Her zaman her şeyi kazanmak zorundasınız. Bugünün dersi bu. Her zaman en üst seviyede olmalısınız." şeklinde konuştu.

Maçın sonunda kısa bir açıklama da Brezilya Teknik Direktörü Tite'den geldi.

Tecrübeli isim, “Kamerun golü atıp maçı kazanmayı hak etti. Takımca kaybettik, galibiyetlerimiz gibi mağlubiyetlerimiz de ortak. Kaybettiğinizde bunu hissetmeniz gerekir. Bu hayatın bir parçası. Ancak futbol size her zaman ikinci bir şans verir.” ifadelerini kullandı

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmada Kamerun adına golü atan Vincent Aboubakar, golden sonra formasını çıkardı ve ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Aboubakar, bu kırmızı kartla birlikte 2006 Dünya Kupası finalinde Zinedine Zidane’den sonra gol attığı bir maçta oyundan atılan ilk futbolcu oldu.

Brezilya’da ilk 11’de maça başlayan Dani Alves ise 39 yaş ve 220 günle Brezilya tarihinde bir Dünya Kupası maçında oynayan en yaşlı isim oldu.