Mbappé Fransa’yı Çeyrek Finale Taşıdı

ANA SAYFAHABERLER → Mbappé Fransa’yı Çeyrek Finale Taşıdı

Mbappé Fransa’yı Çeyrek Finale Taşıdı

Mbappé Fransa’yı Çeyrek Finale Taşıdı

2022 Dünya Kupası’nda Son 16 turu karşılaşmaları oynanmaya devam ediyor. D Grubu’nu lider tamamlayan Fransa ile C Grubu’nun ikincisi Polonya’yı karşı karşıya getiren maça Kylian Mbappé damga vurdu.

İlk yarıda Olivier Giroud’un attığı golde asisti yapan 23 yaşındaki süper yıldız, ikinci yarı birbirinden güzel iki gol atarak takımının çeyrek finale yükselmesinde büyük rol oynadı. Robert Lewandowski’nin penaltı golü ise skoru belirledi.

Karşılaşmayı 3-1 kazanan Fransa’nın çeyrek finaldeki rakibi İngiltere-Senegal eşleşmesinin galibi olacak.

“Mbappé Birçok Sorunu Çözebiliyor”

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, karşılaşma sonrasında Polonya’nın olukça iyi organize olduğunu söyledi.

Kylian Mbappé’ye ayrı bir parantez açan son Dünya Şampiyonu çalıştırıcı, “Kolay olmadı çünkü Polonyalı bizi rahatsız edecek kadar iyi organize olmuştu. Devre arasında bazı pozisyonları değiştirdik. Kylian Mbappé'yi topla buluşturmayı başardık. Birçok sorunu çözme yeteneğine sahip, bu bizim için çok iyi." ifadelerini kullandı.

Maç sonunda konuşan Fransız sağ bek Jules Koundé ise, "Çok mutluyuz, bizim için kolay bir maç olmadı." dedi. 

Karşılaşmada attığı golle Thierry Henry'i geride bırakarak Fransa milli takım tarihinin en golcü futbolcusu olan Olivier Giroud, bu konunun kendisine hatırlatılması üzerine;

“Buna inanabiliyor musunuz? Fransa için Thierry Henry’den daha fazla gol attım.” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

"Gol İşleri Karmaşıklaştırdı"

Dünya Kupası'na 3-1'lik skorlar veda eden Polonya'da teknik direktör Czesław Michniewicz, maç sonunda görüşlerini dile getirdi.

Fransa karşısında zor bir maça çıkmayı beklediklerini söyleyen Czesław Michniewicz, "Zor bir maç olacağını biliyorduk ama aynı zamanda bu turnuvada şimdiye kadar oynadığımızdan farklı oynamak istedik." diye konuştu.

Maçın ilk yarısında sergiledikleri performanstan memnun olduklarını belirten Polonya Teknik Direktörü, özellikle Piotr Zielinski'nin pozisyonu hakkındaki hayal kırıklığını dile getirdi:

"İlk yarıda iyi oynadık. Tehlikeli pozisyonlar bulup topu rakip yarı sahada tuttuk. Sayısı fazla olmasa da golle sonuçlanabilecek harika pozisyonlar bulduk. Özellikle Piotr Zielinski'nin şutu ve dönen top için gerçekten üzgünüm. Bu en iyi atağımızdı ve maç 0-0'dı. Ondan sonra başımıza gelebilecek en kötü şey geldi ve soyunma odasına giderken gol yedik. Bu bizim için işleri karmaşıklaştırdı ve Fransa kendinden emin hissedip sakin bir şekilde top oynayabildi."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fransa-Polonya maçında Fransız forvetler öne çıktı.

Takımının ilk golünü kaydeden Olivier Giroud, Fransa formasıyla 52.golünü attı ve Thierry Henry’i geride bırakarak Fransa tarihinin en golcü futbolcusu oldu.

Maçın maçında Dünya Kupalarında 7 gole sahip Kylian Mbappé ise maçta 2 gol atarak Altın Kupa’da attığı gol sayısını 9’a yükseltti. Lionel Messi ile gol sayını eşitleyen 23 yaşındaki forvet, Cristiano Ronaldo’yu ise geride bıraktı.

Ayrıca attığı gollerle Fransa milli takımı ile attığı gol sayısını 33’e yükselten Kylian Mbappé, Zinedine Zidane’ın milli formayla attığı gol sayısını (31) da geçmeyi başardı.