Meksika Turu Polonya’ya Bıraktı

ANA SAYFAHABERLER → Meksika Turu Polonya’ya Bıraktı

Meksika Turu Polonya’ya Bıraktı

Meksika Turu Polonya’ya Bıraktı

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Polonya, Arjantin, Suudi Arabistan ve Meksika’nın yer aldığı C Grubu, son maç itibariyle büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Son maçlarına gruptan çıkma şanslarını taşıyan 4 ekip arasından Suudi Arabistan ve Meksika, Lusail Iconic Stadium’da karşılaştı.

Gol sesinin çıkmadığı ilk yarının ardından Henry Martin ve Luis Chavez ile 5 dakika içinde 2-0’lık üstünlüğü yakalayan Meksika, Polonya’nın da Arjantin karşısında 2-0 geriye düşmesiyle son dakikalara Son 16 için umutlu girdi.

Maçın son anlarında Suudi Arabistan karşısında 1 gol daha bulup turu geçmeyi hedefleyen Meksika, Salem Al Dawsari’nin skoru 2-1’e getiren golüyle büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Karşılaşma bu skorla biterken Meksika, 7 Dünya Kupası sonra ilk kez gruplarda turnuvaya veda etmiş oldu.

“Sorumluluğu Üstleniyorum”

Maçtan sonra Meksika tarafında elenmenin hayal kırıklığı hakimdi. Meksika Teknik Direktörü Gerardo Martino, basın toplantısında görevini bıraktığını açıkladı:

“Suudi Arabistan maçında hakem son düdüğü çaldığı an Meksika ve federasyon ile olan sözleşmem sona erdi."

FIFA Dünya Kupası’nda yaşanan başarısızlığın tamamen kendi sorumluluğu olduğunu söyleyen Gerardo Martino, başarısızlığı üstlendiğini söyledi:

"Bugün yaşadığımız bu hayal kırıklığından ben sorumluyum."

"Hak Etmedik"

Maç sonunda takımından duyduğu memnuniyetsizliği net olarak ifade eden Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard, "Bu akşam maçın skoru, içeriğini yansıtmıyor. Kalecimiz sayesinde farklı bir skor olmadı. Belki son 3 dakika dışında, bir saniye bile umut edemedik. Bir şeyler olabilir dediğimizdeyse artık çok geçti." sözleriyle durumu özetledi.

Takımının fiziksel mücadele anlamında Meksika'dan geride kaldığından şikayet eden tecrübeli çalıştırıcı, oyuncularının galibiyeti hak edecek performansı göstermediklerini söyledi:

"İkili mücadelelerdeki baskıları nedeniyle topa sahip olamadık. Takımımızın sorunu bu: düellolarda fiziksel olarak aynı seviyede olmanız gerekiyor. Oyuncularımı Dünya Kupası için tebrik ediyorum ama biz bu maçı kazanmayı hak etmedik."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Meksika’nın Suudi Arabistan’ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada Luis Chavez, serbest vuruştan attığı golle turnuvanın en güzel gollerinden birine imza attı.

Maç sonunda yaptığı açıklamada büyük hayal kırıklığı yaşadıklarının altını çizen Luis Chavez, “Meksika’nın gruptan çıkması gerektiğini biliyorduk. 5. maçı düşünüyorduk. Ancak olmadı, çok üzgünüz.” ifadelerini kullandı.