Messi 1000.Maçında Çeyrek Finale Ulaştı

ANA SAYFAHABERLER → Messi 1000.Maçında Çeyrek Finale Ulaştı

Messi 1000.Maçında Çeyrek Finale Ulaştı

Messi 1000.Maçında Çeyrek Finale Ulaştı

Arjantin ve Lionel Messi, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Son 16 turu maçında Avustralya karşısına çıktı.

Aynı zamanda Lionel Messi’nin kariyerindeki 1000.maç olma özelliğini taşıyan bu mücadelede kazanan Arjantin oldu.

Arjantin adına galibiyeti getiren goller 35.dakikada Lionel Messi ve 57.dakikada Julian Alvarez’in ayağından geldi. Dakikalar 77’yi gösterdiği Enzo Fernandez’in yaptığı ters vuruş ise Avustralya’nın tarihinde Dünya Kupası eleme aşamasında attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.

Bu sonucun ardından Arjantin, çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu.

“Anı Yaşıyorum”

Arjantin’in çeyrek finale çıkmasında başrolü oynayan Lionel Messi, maç sonrasında görüşlerini aktardı.

Stadyumda kendilerini desteklemeye gelen taraftarlara teşekkür eden 35 yaşındaki Arjantinli yıldız, “Aslında kontrolü zor bir son dakikaydı ama yine de gol atmalarına izin vermedik. Çeyrek finale yükselmek harika bir duygu. Stattaki destek de bizi motive etti, halkımıza çeyrek final hediye etmek bize iyi hissettirdi.” diye konuştu.

Ailesinin kendisine desteğinin önemine de değinen Lionel Messi, “Ailem her zaman yanımda, özellikle çocuklarım. Çünkü onlar artık büyüdüler ve her şeyi anlamaya başladılar. Bugün onların nasıl hissettiklerini ve neler yaşadıklarını içeriden görmek muhteşemdi. Heyecanlı ve mutlular." sözleriyle hislerini aktardı.

Messi, kariyerindeki 1000.maçı için de konuştu:

"Bugün 1000.maç olduğunu öğrendim. Anı yaşıyorum, yaşadıklarımızdan keyif alıyorum ve bir adım daha atıp bunun üstesinden gelmenin mutluluğunu yaşıyorum."

Son olarak çeyrek finaldeki Hollanda eşleşmesinin zorluğundan bahseden Arjantinli süper yıldız, "Çok zorlu bir karşılaşma geçireceğiz, bence çok zor olacak. Topu bizden almak isteyecekler. Bu noktada Dünya Kupası daha da zorlaşıyor." dedi.

Öte yandan Arjantin’in attığı 2.golün sahibi olan Julian Alvarez de tıpkı Messi gibi taraftarın desteğine vurgu yaptı:

"Ülkemizdeki insanların desteğini hissediyor, stadyumlarda görüyoruz. Tribünlerde her zaman daha fazlalar, bu çok önemli. Takımımız ve tüm Arjantinliler için çok mutluyum."

“Acı Çekmeyi Hak Ettik”

Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni ise maç sonunda şu sözlerle düşüncelerini aktardı:

"Zor bir maçtı, üzerimizde boğucu bir baskı kurdular. İlk yarıda bunu hissettik ve devre arasında düzeltmeler yaptık. Son dakikalarda ise acı çekmeyi hak ettik çünkü farkı açmak zorundaydık."

Messi’nin oyunu açtığını ifade eden Lionel Scaloni, Angel Di Maria için de konuştu. Arjantin Teknik Direktörü Scaloni, “Messi oyunu açtı ve sonrasında biz devam ettik. Bugün Di María oynamak için hazır değildi. Umarım o da ilerleyen günlerde bize katılır." ifadelerini kullandı.

Scaloni son olarak tıpkı Messi gibi Hollanda maçının zorluğundan bahsetti:

"Zorluğun maksimum olduğunu herkesin anlaması güzel. Çünkü kendimizi çok zorlu bir rakip karşısında bulacağız."

“Umarım Herkes Saygı Duyar”

Arjantin’e 2-1 kaybederek turnuvaya veda eden Avustralya’da ise teknik direktör Graham Arnold, ülkelerindeki taraftarlarından saygı beklediklerinin altını çizdi. Graham Arnold bu düşüncelerini, “Umarım Avustralya'daki herkes yaptıklarımıza gerçekten saygı duyar ve bizimle gurur duyar.” sözleriyle aktardı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Kariyerindeki 1000.maçına Avustralya karşısında Dünya Kupası’nda çıkan Lionel Messi, günün en dikkat çeken ismi olmayı başardı.

1000.maçında kariyerindeki 789.golünü Avustralya ağlarına bırakan 35 yaşındaki süper yıldız, aynı zamanda Dünya Kupası’nda ilk kez eleme aşamasında gol atmayı başardı.

Messi, maçın diğer bölümünde arkadaşları için birçok gol fırsatı yaratsa da Avustralya kalecisi Mathew Ryan’ın performansı farkın açılmasını engelledi. Mathew Ryan, mücadelede öne çıkan bir diğer oyuncu oldu.