Messi Dünya Kupası’na Mağlubiyetle Başladı

ANA SAYFAHABERLER → Messi Dünya Kupası’na Mağlubiyetle Başladı

Messi Dünya Kupası’na Mağlubiyetle Başladı

Messi Dünya Kupası’na Mağlubiyetle Başladı

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Lionel Messi’nin kaptanlığını yaptığı Arjantin, C Grubu ilk maçında Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi.

Lionel Messi’nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen Arjantin, Saleh Al Shehri ve Salem Al Dawsari’nin bulduğu gollere engel olamadı ve sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Bu maçtan önce çıktığı 36 karşılaşmada mağlup olmayan Arjantin’in namağlup serisini Suudi Arabistan bitirdi. Buna ek olarak Arjantin, 1990 FIFA Dünya Kupası’ndan sonra ilk kez bir Dünya Kupası’nın ilk maçından mağlup ayrıldı.

“Kutlamamız 20 Dakika Sürdü”

Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard, karşılaşma sonrasında kalan iki maçı işaret etti:

"Arjantin galibiyetini kutlamamız 20 dakika sürdü ve bitti. Şimdi diğer 2 maça odaklanacağız."

Lionel Messi’yi nasıl durduklarını da anlatan Herve Renard, "Messi ve onun ana bağlantısı olan 2 oyuncuyu, alanı 5 kişiyle kapayarak kontrol ettik. Sıkışınca kanatlara gideceklerini biliyorduk o zaman da ofsayt taktiğimiz devreye girdi. Tüm oyuncularımı kutluyorum."

“Bunu Hazmetmek Zor”

Arjantin’de Suudi Arabistan’a karşı alınan yenilginin ardından konuşan teknik direktör Lionel Scaloni, "Ayağa kalkıp yolumuza devam etmekten başka çaremiz yok. Bundan fazlasını analiz etmemize gerek yok. Bugün üzücü bir gün ama başımızı kaldırıp devam etmeliyiz."

Lionel Scaloni, maçın ilk yarısındaki performansı golle destekleyemediklerini ifade etti:

"İlk yarı bence her şey bizim lehimizeydi ama bir gol her şeyi değiştirebilir. Arabistan'ın nasıl oynadığını biliyorduk. Önde savunma yapacaklarını bilerek maça hazırlandık. Ofsaytlar milimetrikti."

Scaloni son olarak çalışmayı sürdüreceklerini vurguladı:

"Aynı şekilde düşünmeye devam ediyoruz. Maçtan önce bizi favori olarak gösterdiler ama Dünya Kupası'nda bunlar olabiliyor. İyi gitmeyen yönler üzerinde çalışmanız gerekiyor."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en dikkat çeken performanslarından birini Suudi Arabistan file bekçisi Mohammed Al Owais sergiledi.

31 yaşındaki kaleci, Arjantinli forvetlerin yaptığı vuruşlar karşısında kalesini koruyarak takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.