Müthiş Maçta Kazanan İsviçre

ANA SAYFAHABERLER → Müthiş Maçta Kazanan İsviçre

Müthiş Maçta Kazanan İsviçre

Müthiş Maçta Kazanan İsviçre

2022 Dünya Kupası’nın G Grubu’nda sonucu merakla beklenen karşılaşma İsviçre-Sırbistan maçı bu gece oynandı. 2018 Dünya Kupası’nda da aynı grupta yer alan bu iki takımın rövanş maçı oldukça sert geçti.

Gol düellosuna sahne olan mücadelede İsviçre 2, Sırbistan da 1 kez öne geçti ve toplamda 3-2’lik skorla kazanan İsviçre oldu.

İsviçre bu galibiyetle grubu 6 puanla averajla ikinci sırada bitirdi ve Son 16 turunda turnuvanın favorilerinden Portekiz ile eşleşti.

Sırbistan ise büyük umutlarla geldiği bu turnuvada sadece 1 puan topladı, grup sonuncusu oldu ve elendi.

“Onlardan Daha Fazlasını Bekleyemem”

Sırbistan Teknik Direktörü Dragan Stojković, turnuvaya veda ettikleri karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Oyuncuların ellerinden geleni yaptığını söyleyen Stojković , “İsviçre'yi galibiyetten dolayı tebrik etmek istiyorum. Sonuçtan kesinlikle memnun değiliz. Geldiğimizden bu yana birçok sorun yaşadık. Fiziki hazırlıklar, kilit oyuncuların sakatlıkları (onları iyileştirmek için elimizden geleni yaptık)...Çocuklar ellerinden geldiğince sıkı mücadele ettiler ve bu yeterli olmadı. Onlardan daha fazlasını bekleyemem.” şeklinde konuştu.

“Her Şey Mümkün”

G Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan İsviçre, adını son 16 turuna yazdırdı

İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakın, karşılaşmanın ardından verdiği demeçte Portekiz karşısında her sonucun çıkabileceğini söyledi.

Maçın oldukça inişli çıkışlı olduğunu ifade eden Yakın, “Çok duygusal bir akşamdı. İyi başladık ve ardından zorlu bir süreçten geçtik, ancak takım tepki gösterdi. Futbol böyledir, kazandığınız zaman eğlencelidir. Kendi açımızdan harika bir sonuç elde ettik. Portekiz? İyi bir başlangıç ​​yaparsak, taktiklerimiz işe yararsa her şey mümkün olacak" şeklinde konuştu.

İsviçre santraforu Breel Embolo da maç sonunda konuştu.

Oynadıkları futbolun saha dışında da kendilerini etkilediğini söyleyen golcü futbolcu, “Sahada çok iyi bir varlık gösterdik, bu saha dışında da size olumlu etki ediyor.” dedi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performaslar

Karşılaşmada İsviçre’nin ilk golünü kaydeden Xherdan Shaqiri, son üç Dünya Kupası'nda da gol atmayı başaran üç oyuncudan biri oldu (Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi ile birlikte).