Müthiş Maçta Penaltılarla Kazanan Arjantin!

ANA SAYFAHABERLER → Müthiş Maçta Penaltılarla Kazanan Arjantin!

Müthiş Maçta Penaltılarla Kazanan Arjantin!

Müthiş Maçta Penaltılarla Kazanan Arjantin!

2022 Dünya Kupası’nda çeyrek finaller heyecanı Arjantin-Hollanda karşılaşmasıyla devam etti. Brezilya-Hırvatistan eşleşmesi gibi penaltılara giden maçta gülen taraf bu kez Avrupalılar değil Güney Amerikalılar oldu.

Normal süresi ve uzatma dakikaları 2-2 tamamlanan karşılaşmada perdeyi 35.dakikada Nahuel Molina açtı. 73’te Messi’nin gole çevirdiği penaltıyla farkı 2’ye çıkaran Arjantin’e cevap tanıdık bir isimden geldi.

Kariyerine Beşiktaş’ta kiralık olarak devam eden Wout Weghorst, 83 ve 90+11.dakikalarda sahne alarak karşılaşmayı dramatik bir şekilde uzatmalara götürmeyi başardı.

Penaltı vuruşlarında ise Arjantin kalecisi Emiliano Martinez, Hollanda’nın kullandığı ilk 2 penaltıda gole izin vermedi. Lautaro Martinez ise karar penaltısında topu filelere göndererek ülkesinin yarı finale yükselmesini sağladı.

“Oyunculara Penaltı Çalışın Dedim”

Hollanda Teknik Direktörü Louis van Gaal, maçın sonunda verdiği demeçte oyunculardan turnuva öncesi penaltı çalışmalarını istediğini söyledi.

Hakemi beğenmediğini sözlerine ekleyen Louis van Gaal, “Hakem yüzünden kaybettik diyemem ama hakemi beğenmediğim bir gerçek. Bana göre penaltı olmayan bir penaltı nedeniyle 2-0 gerideydik. Sonra geri geliyorsunuz ama penaltılardan sonra her şeyi mahvediyorsunuz. Oyuncularımdan sezon boyunca penaltı çalışmalarını istedim çünkü bir teknik direktör olarak her şeyin kontrolüm altında olmasını istiyordum.” şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Virgil van Dijk ise maçın ardından penaltı vuruşlarında kaçırdığı penaltıya değindi.

Tecrübeli dünya yıldızı, “Bunun birçok şeyle ilgisi var. Top sertti ama belki daha da köşeye gidebilirdi. Tekrar tekrar pratik yapmak gerekiyor.” dedi.

Karşılaşmayı da değerlendiren Virgil van Dijk, “İçinde her şeyin olduğu, harika bir maçtı. Wout’un yaptıkları çok önemliydi ve takımdaki herkes savaştı. İlerleyeceğimize inanıyorduk ama ne yazık ki olmadı. Üzgünüm, hayal kırıklığına uğradım.” ifadelerini kullandı.

“Yaptıkları Tek Şey Uzun Top Atmak”

Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni, karşılaşma sonrasında yaptığı konuşmada 2020 yılında hayatını kaybeden eski Arjantin teknik direktörü Alejandro Sabella’yı andı.

Hırvatistan’a saygı göstereceklerini belirten Scaloni, "Elbette Sabella bu takımın yaptıklarından gurur duyardı. 7 maçın hepsini oynamak hedefimiz. Şimdi Hırvatistan'a tüm saygımızla bir sonraki adımı atmak istiyoruz. Güzel bir maç olacak" dedi.

Maçı penaltılara gitmeden kazanmayı hak ettiklerini söyleyen çalıştırıcı, "Bu takım bu tür durumların üstesinden gelecek ruha sahip. Penaltılara gitmeyi hak etmedik ve buna rağmen zor bir maçta gerçek yüzümüzü gösterdik. Her şey kontrolümüz altındaydı ancak bitmiş gibi görünen maç bitmedi." ifadelerini kullandı.

Öte yandan maçın yıldızı Lionel Messi de maç sonunda açıklamalar yaptı. Hollanda’nın maç boyunca taktiksel çeşitlilikten yoksun olduğunu söyleyen Messi, yalnızca uzun top attıklarını ifade etti.

Maç sonunda hissettiği duyguları anlatan süper yıldız, "Çok büyük mutluluk ve rahatlama hissediyoruz. Mesele sadece penaltılara kalmak değildi. Olan bitenlerden dolayı çok acı çektik. Ama Dünya Kupası çeyrek finalini geçmek en güzel ve etkileyici olanı. Maç maç ilerledik ve bu güne kadar böyle geldik. Maçın kahramanı olmam çok fark etmiyor. Bu bir takım başarısı. Takımca çok istedik. Taraftarlarımız için bunu başardık. Ben özellikle çok mutluyum. Bu galibiyeti hak ettik. Penaltı atamama korkusu her oyuncu gibi bende de oldu ama şükürler olsun ki bu akşam bu konuda bir sıkıntı yaşamadık. Van Gaal iyi futbol oynadıklarını söylüyor ama yaptıkları tek şey uzun top atmak. Başka bir şey yaptıkları yok." şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

FIFA, karşılaşmanın ardından “maçın oyuncusu” ödülünü Lionel Messi’ye layık gördü. Messi; karşılaşmayı 1 gol, 1 asistle tamamladı ve penaltı vuruşlarında penaltısını gole çevirdi.

Ayrıca Lionel Messi, bugün attığı golle Dünya Kupalarında toplam 10.golünü attı ve Arjantin tarihinin Dünya Kupalarında en fazla gol atan futbolcusu olan Gabriel Batistuta ile gol sayısını eşitledi.

Arjantin adına günün diğer kahramanı ise kaleci Emiliano Martinez oldu. Rakibin ilk iki penaltısını çıkaran file bekçisi, takımına çok önemli bir avantaj sağladı.

Hollanda adına ise dikkat çeken isim Wout Weghorst oldu. Oyuna sonradan dahil olan uzun boylu santrafor, takımının 2-0’dan geri dönmesini attığı iki golle sağladı. Weghorst, penaltı vuruşlarında da yaptığı vuruşu gole çevirdi.

Öte yandan bu karşılaşma, tam 15 sarı karta sahne olarak Dünya Kupaları tarihinin en fazla sarı kart çıkan maçı oldu.