Portekiz 6 Golle Çeyrek Finalde

ANA SAYFAHABERLER → Portekiz 6 Golle Çeyrek Finalde

Portekiz 6 Golle Çeyrek Finalde

Portekiz 6 Golle Çeyrek Finalde

2022 Dünya Kupası’nda Son 16 turunun son karşılaşması Portekiz ve İsviçre arasında oynandı. Cristiano Ronaldo’nun yedek kulübesinde başladığı maçta favori konumunda olan Portekiz, beklenildiği gibi çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Portekiz, karşılaşmayı ilk yarıda attığı 2 ve ikinci yarıda attığı 4 golle 6-1 kazanmayı başardı. Portekiz’in golleri Gonçalo Ramos (3), Pepe, Raphael Guerreiro ve Rafael Leao’dan geldi. İsviçre’nin tek sayısını ise Manuel Akanji kaydetti.

Tarihinde 3.kez Dünya Kupası çeyrek finaline yükselen Portekiz, çeyrek finalde Fas ile karşılaşacak.

“Ronaldo Kaptanlık Örneği Verdi”

Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, karşılaşma sonunda Cristiano Ronaldo’yu yedek bırakması ile ilgili birçok soru aldı.

Ronaldo’nun ilk 11’de yer almamasının kişisel bir sebebi olmadığını, tamamen taksiksel olduğunu söyleyen Santos, "Cristiano dünyanın en iyilerinden biri ve iyi bir kaptan olduğunu gösterdi. Uzun yıllardır arkadaşız. Kaptanlık örneği verdi. André çift forvetle oynuyor, Cristiano daha istikrarlı oynuyor. Ronaldo ve Ramos farklı oyuncular. Ramos çok hareketli. Maç için stratejik bir seçenekti. Mükemmel değil ama hedefimize ulaştığımız bir maçtı. Sonuçtan memnunum. Ronaldo ve Gonçalo amaçları aynı olan iki farklı oyuncu.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmayı 1 asistle tamamlayan Bruno Fernandes ise maçın sonunda; "Neler yapabileceğimizi biliyoruz ve hocamızın fikirleri doğrultusunda hareket ediyoruz." dedi.

Bugün Portekiz’de orta sahada ilk 11’de şans bulan Otávio;

“Takımdaki herkes tek tek mücadele etti sonuçtan çok memnunuz. Çeyrek finalden de umutluyuz. İlk 11 sürpriz oldu ama rakip kim olursa olsun karşılaşmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Maçın yıldızı Gonçalo Ramos ise maç sonunda karşılaşmayı “bir rüya” olarak tanımladı.

 Ramos, “Bu bir rüyaydı. Her şey o kadar hızlı oldu ki… Kadrodaki yerime hoca karar verecek, ben çok çalışmaya devam edeceğim. Ronaldo bu takımın kaptanı ve bize liderlik ediyor.” şeklinde konuştu.

İsviçre’de Hayal Kırıklığı

Maçın sonunda konuşan İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakın, takımının Dünya Kupası boyunca gösterdiği performansla gurur duymaları gerektiğini söyledi.

Bugünkü karşılaşmada hedeflerine ulaşamadıklarını ifade eden Yakın, “Yapmak istediklerimizi yapamadık. Bugün pek çok şeyin yolunda gitmediğini kabul etmeliyiz. İstediğimiz oyunu oynayamadık. Üzücü ama bu güçlü grupla Dünya Kupası boyunca gösterdiğimiz performansla gurur duyabileceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

İsviçreli orta saha Denis Zakaria ise “Büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. Tarih yazmak istedik ama yapamadık. Sistemi değiştirmeye çalıştık ama olmadı." ifadelerini kullandı.

Maçta takımının attığı tek golü atan Manuel Akanji, “Maça iyi başladık ama böyle goller yememeliyiz. 3-0 sonrası maç bitmişti. Portekiz ilk yarıda tehlikeli değildi, sadece duran toplarla etkili oldular. Yediğimiz gollerden sonra yorgun hissettik.” diyerek maçın erken koptuğunu belirtti.

Kalesinde 6 gol görerek maçı tamamlayan Yann Sommer, “Sistemi değiştirdik ve bizden daha iyi bir rakibe karşı oynadık. Çok ama çok acı bir geceydi. Çok fazla şans verdik, ben de hatalıydım. Sonuç olarak, bugün işler yolunda gitmedi. Şimdi eve dönüp analiz yapma zamanı.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Portekiz’in rakibine gol yağdırdığı karşılaşmada şüphesiz ışıklar Gonçalo Ramos’un üzerinde toplandı.

Hat-trick yapan 21 yaşındaki santrafor, FIFA Dünya Kupası eleme maçında Pele’den sonra hat-trick yapan en genç oyuncu olarak tarihe geçti.

Ramos, aynı zamanda Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'nda hat-trick yapan ilk isim olmayı başardı.

Bunlara ek olarak Ramos, 2002 Dünya Kupası'nda Miroslav Klose'den sonra ilk 11'de başladığı ilk Dünya Kupası maçında hat-trick yapan ilk futbolcu oldu.

Portekiz ise rakip filelere 6 gol gönderdi ve bugüne kadar Dünya Kupası eleme aşamasındaki en gol attığı maçını oynadı.