"Şampiyonluk Yolunda İddialıyız"

ANA SAYFAHABERLER → "Şampiyonluk Yolunda İddialıyız"

"Şampiyonluk Yolunda İddialıyız"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Anadolu Ajansı Spor Masası’na açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek, Galatasaray’ın içinde bulunduğu mali durumu ve transfer konuları ile ilgili konuştu.

"Florya, Artık Galatasaray’a Hizmet Verebilecek Bir Tesis Değil"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'ten TFF'ye hakem tepkisi

Florya Metin Oktay tesislerinin son durumu hakkında Dursun Özbek, “Florya, fiziki anlamda artık Galatasaray’a hizmet verebilecek bir tesis değil. Oradaki sıkışmışlık sorununu Kemerburgaz’da çözeceğiz. Florya’daki arsanın ekonomik değeri de yüksek. Galatasaray’ın gayrimenkullerini satmıyoruz, Bankalar Birliği’ne olan borcumuzu ödemek için yatırım yapıp geliştiriyoruz. Bankalar Birliği’ne olan borcumuz için günlük 1 Milyon TL faiz ödüyoruz. Bunu daha fazla sürdüremeyiz, bu işe bir son vermeliyiz.” diye konuştu.

“Ronaldo’yu Kim İstemez”

Dursun Özbek, Galatasaray’ın transferdeki geleceği ile ilgili, “Okan hocanın bir rapor sunmasını bekliyoruz. Şampiyonluk yolunda Galatasaray çok iddialı. Bunun sıkıntıya uğramaması için eksikler varsa, transfer yapacağız. Ancak içinde bulunduğumuz finansal noktayı da ihmal etmiyoruz.” dedi.

Dursun Özbek, Cristiano Ronaldo’yu her kulübün isteyeceği bir oyuncu olduğunu ancak mali sebeplerden dolayı bu transferin gerçekleşemeyeceğini ifade etti. Özbek, “Cristiano Ronaldo’yu hangi hoca, hangi yönetim istemez? Elbette isteriz ama şu andaki ekonomik koşullar çerçevesinde bizde oynamasını gerektirecek mali yapıya sahip değiliz. Ronaldo dünyanın en önemli futbolcularından birisi, insanlar bunu bize yakıştırıyor.” şeklinde konuştu.

“Çok İyi Bir Kadromuz Var”

Dursun Özbek: Galatasaray camiasının birlik ve beraberliğe ihtiyacı var

Dursun Özbek kadrolarının çok kaliteli olduğunu ve oyuncu satma gibi bir düşüncelerinin olmadıklarını da belirtti. Başkan Özbek, “Hiçbir oyuncuyu satma niyetimiz yok. Çok iyi bir kadromuz var ve şampiyonluğa gidiyoruz. Cumhuriyetin 100. yılındaki şampiyonluğu çok değerli görüyoruz. Sacha Boey ve Victor Nelsson haricinde 3-4 oyuncuya daha teklif var. Çünkü çok güzel bir kadromuz var.” ifadelerini kullandı.

Özbek, Icardi ve Rashica’nın bonservisinin alınması ile ilgili ise “Mauro Icardi çok sansasyonel bir transfer olur. Ayrıca Milot Rashica da öyle. İkisini de şartlar uygun olursa, Galatasaray'da kalıcı olarak görmek isteriz.” dedi.

Kadıköy’den Zaferle Ayrılacağız"

Son olarak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ile ilgili de konuşan Özbek, “Galatasaray - Fenerbahçe bir dünya derbisi. Her maç heyecan dorukta bir şekilde geçiyor. Yine öyle olacak. Maç Kadıköy’de ve biz de Kadıköy’de hazır olacağız. Oradan zaferle ayrılacağız.” açıklamasında bulunarak sözlerini noktaladı.