Şenol Güneş: "Neymar'ı İsterim"

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş: "Neymar'ı İsterim"

Şenol Güneş: "Neymar'ı İsterim"

Şenol Güneş:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın Antalya’da yapacağı kampın başlangıcında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gelen sorular üzerine Güneş,  takımın genel durumu, transfer söylentileri ve sakat oyuncular gibi konuları ele aldı.

"Hiçbir Oyuncu Gitmiyor, Hiçbir Oyuncu Da Almıyoruz"

Şu anda transfer yapmalarının mümkün olmadığını ancak devre arasında bu konunun düşünülebileceğini belirten tecrübeli çalıştırıcı, yapılması beklenen ve basında çıkan transfer haberleri ile ilgili sorulara da açıklık getirdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş,“Henüz alacağımız ve gidecek oyuncularla ilgili başkanla bir konuşmamız olmadı. Hiçbir oyuncu gitmiyor, hiçbir oyuncu da almıyoruz. Almamız da mümkün değil, gitmesi de mümkün değil. Ama devre arasında böyle şeyler mümkün.” dedi.

Caner Erkin ile Beşiktaş’a transferi için görüşüp görüşmediği sorulan Güneş,“Caner’i severim iyi bir oyuncudur. Caner ile hiç görüşme yapmadım, zaten bunu benim yapmam doğru olmaz. Şu anda Caner ile ilgili bir düşüncemiz yok. Olsa sizin de haberiniz olur zaten. Olmayan bir şeyi cevaplamamı istemeyin.” diyerek Caner Erkin ile bu konu hakkında bir görüşme yapmadıklarını belirtti.

"Neymar’ı İsterim"

Şenol Güneş, transfer söylentileri ile ilgili düşüncelerini aktarırken, “İlla isim vermemi istiyorsanız, Neymar’ı isterim mesela. Hatta siz de yarın görüşmelere başlayın. Ronaldo’yu şu an düşünmüyorum, başka bir yerle anlaşmış. Çocuğun kafasını karıştırmayalım. Bunlar dünya çapında oyuncular. Biz de hayranlıkla izliyoruz.” diyerek basın mensuplarına esprili bir yanıt verdi.

"Her Maçı Kazanmak İçin Oynayacağız"

Kamuoyunda ve medyada takımla ilgili yapılan olumlu ve olumsuz yorumlar hakkında kendi düşüncesini de basın mensuplarıyla paylaşan 70 yaşındaki çalıştırıcı, “Yorum yapan arkadaşlar, takım üzerinden yorum yapıyorlar. Kamuoyunda çıkan ‘benden önceki kötü, ben iyiyim’ olgusunu doğru bulmuyorum. Eksik varsa düzelteceğiz. Yapılan doğrular var yanlışlar var. Bunları düzelteceğiz.” şeklinde konuştu.

Kadrosuna inandığını ve mevcut kadroyla iyi işler yapmak istediğini vurgulayan Şenol Güneş, “Bir başkasına suç atarak kendimizi aklama gibi bir düşüncemiz yok. Mevcut oyuncularımızla en iyisini yapacağız. Her maçı kazanmak için oynayacağız. Her maça skor üstünlüğünü sağlamak için çıkacağız. Camianın kültürü ve beklentisi bu.” diyerek, beklentiyi karşılamak istediklerini söyledi.

"Hoca Taktiğe İnanmıyor Diyorlar"

Taktik sistemlerinin uygulanması gerektiğini ancak ihtiyaç duyulduğunda değişiklikler de yapılması gerektiğini söyleyen Şenol Güneş, “Taktik sistemlerine takılmıyorum deyince hoca inanmıyor diyorlar. Hayır, inanmamak değil, sistemleri bilirsin ama değişikliğe de hazır olman gerek. Hedefe giden yolda yapılanlar vardır. Üçlü ile başlarsın sonra tekrar dörtlüye dönersin. Eğer sistem oturursa bu bir zenginliktir.” şeklinde konuştu.

Tek ihtiyaçlarının çok çalışmak olduğunu dile getiren Beşiktaş Teknik Direktörü, “Futbolcu her gün kendini yenilediğini düşünürse, özgüveninin de artacağını düşünüyorum. Şikayetimiz ve mazeretimiz yok. Sadece çok çalışmaya ihtiyacımız var. Hatalar yapacağız ama maçta hata yapmak istemiyoruz.” dedi.

"Ghezzal Şubat Başında Dönecek"

Takımda sakatlığı bulunan futbolcular ile ilgili de açıklama yapan Güneş, Rachid Ghezzal’ın son durumu ile ilgili de konuştu. Ghezzal’ın takımla çalışırsa iyileşme sürecinin hızlanabileceğini düşündüklerini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, “Şubat başı takıma katılacağını bekliyoruz. Zaten o da iyi çalışıyor. Sağlık ekibimizin yoğunluğu çok. Bizimle beraber çalışmalara katılırsa daha hızlı iyileşir diye düşündük.” ifadelerini kullandı.

"Vicdanımızın Rahat Olacağı İşler Yapalım"

Geçtiğimiz günlerde kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin “Şenol Güneş ile Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak istiyorum” sözleri üzerine Güneş: “Bunlar güzel şeyler, her zaman en iyi olmaya çalışmak gerek. Bazen Şampiyonlar Ligi’ne katılmak da zor olabilir, gruptan çıkmak da, şampiyon olmak da ligde kalmak da. Senin ne yaptığın önemli. Biz doğru işler yapalım.” şeklinde konuştu.

Yaptıkları her şeyin Beşiktaş için olduğunu söyleyen Güneş, “Burada esas olan şey, hepimizin yaptığı iş, Beşiktaş ile ilgili. Önemli olan hoşgörülü olmaktır. Hep diyorum, basit insanlar iftira atar dürüst insanlar sabreder. Yeter ki vicdanımızın rahat olacağı işler yapalım.” ifadelerini kullandı.

Zor dönemlerden geçtiklerini ancak zirveye çıkmak istediklerini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Şu an zor dönemlerden geçiyoruz. Bu sırat köprüsünden geçersek, önümüz aydınlık. Zirveye çıkmak kolay değil, çıktıktan sonra da kıymetini bileceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.