Son Şampiyon 4 Golle Başladı

ANA SAYFAHABERLER → Son Şampiyon 4 Golle Başladı

Son Şampiyon 4 Golle Başladı

Son Şampiyon 4 Golle Başladı

Son dünya şampiyonu Fransa 2022 Dünya Kupası’ndaki ilk maçını Avustralya karşısında oynadı. 9.dakikada Craig Goodwin’in attığı golle geri düşmesine rağmen ilk yarıda maçı çevirmeyi başaran Horozlar, ikinci yarıda da aynı sayıda gol attı ve maçı 4-1 kazandı.

Bu sonuçla Fransa D Grubu’nda liderliğe yükselirken Avustralya ise son sıraya geriledi. Grubun diğer üyeleri Danimarka ve Tunus’un birer puanı bulunuyor.

“Stilli Bir Galibiyet”

Karşılaşmanın ardından Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, maçı değerlendirdi.

Deschamps, “Stilli bir galibiyet. Maça soğuk başlasak da sonrasında yapmamız gereken her şeyi yaptık. İkinci yarı daha farklı bir skor elde edebilirdik. Çok iyi şeyler gösterdik. Lucas Hernandez’in bazı testlere girmesi gerekiyor ama durumu oldukça ciddi görünüyor. Bu akşamın kötü noktası bu oldu.” dedi.

“Mbappé’yi Durdurmak Zor”

Avustralya Teknik Direktörü Graham Arnold, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Arnold, “Fransız takımının kalitesinin kaybetmemize sebep olduğunu düşünüyorum. Bu oyuna çok iyi başladık. Kendi tarzımızda bir gol attık. Ancak Fransızlar fiziksel olarak bizden daha güçlü ve daha hızlıydı. Mbappé kadar hızlı bir oyuncuyu durdurmak zor. Çocuklar her şeylerini verdiler ve onlardan tek isteyebileceğim bu.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar

Karşılaşmada Fransa adına 3 oyuncu yaptıkları skor katkısıyla öne çıkmayı başardı.

Adrien Rabiot, takımının bereberliği bulduğu golü kaydederken ikinci golün de asistini yaptı.

Kylian Mbappé ise maç boyunca oynadığı etkili futbolunu ikinci yarıda ürettiği 1 gol ve 1 asistle süsledi.

Olivier Giroud ise Fransızlar adına 2 gol atarken bir rekorun sahibi oldu. Giroud, (36 yaş 53 gün) Avustralya karşısında attığı golle Zinedine Zidane'ı (34 yaş 16 gün) geride bırakarak Fransa adına Dünya Kupası finallerinde gol atan en yaşlı isim oldu.

Ayrıca 36 yaşındaki santrafor, attığı gollerle Fransa milli takım formasıyla 51 gole ulaştı. Giroud böylece milli takım tarihinin en golcü oyuncusu olan Thierry Henry'yi yakaladı.